Deputatul Weber, în comisia parlamentară pentru controlul SIE

1242

PNL și USR-PLUS și-au împărțit șefia pentru comisiile parlamentare de control a activității celor două servicii de informații, SRI și SIE.
Președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SIE este senatorul USR-PLUS Nicu Fălcoi. Senatorul PSD Felix Stroe a fost desemnat vicepreşedinte, iar Antonel Tănase, deputat PNL, va îndeplini funcția de secretar.
Din comisia de control a SIE mai fac parte deputatul PSD de Gorj, Mihai Weber, senatorul PNL Liviu Dumitru Voiculescu, deputatul AUR Nicolae Roman şi senatorul UDMR Turos Lorand.
Votul pentru desemnarea membrilor comisiilor de control a activității celor două servicii secrete a fost secret, cu buletine.
După vot, membrii celor două comisii au depus jurământul pentru păstrarea secretului. Prestarea acestuia este obligatorie dat fiind că la cele două comisii se lucrează cu documente și informații confidențiale. De asemenea, ei au trebuit să arate că nu au făcut parte din structurile fostei securităţi şi nici din cadrele active ale serviciilor de informaţii.
Comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI va fi condusă de senatorul liberal Ioan Cristian Chirteș.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here