Deputatul Vîlceanu, speaker la Școala Liberală de Economie

317

Școala Liberală de Economie Fredrich Hayek, organizată la finalul săptămânii trecute la Sinaia, s-a bucurat de prezența deputatului de Gorj, Dan Vîlceanu. În fața audienței,  parlamentarul a vorbit despre efectul invers asupra economiei românești, al măsurilor luate de Guvernul PSD-ALDE. Școala Economica Friedrich Hayek a fost un eveniment organizat de ISP România. Au mai participat în calitate de lectori, aici, Johannes Becker TPA – taxation specialist, Dan Schwartz RSM România și colega mea Hildegard Brandl.

 

“În România, măsurile pe care Guvernul le-a luat (split TVA, plata contribuțiilor la nivelul minimului pe economie pentru contractele part-time), împing companiile spre zona neagră a economiei, lucru care conduce la scăderea sumelor încasate la buget. Mai exact, se pune presiune pe firmele care plătesc TVA și sunt corecte, în loc să fie identificate cele din zona neagră a economiei și obligate să își plătească dările la stat. Efectul? Cei care lucrează corect cu statul, nu vor mai face acest lucru”, a susținut Vîlceanu la Școala Liberală. De altfel, în opinia liderului PNL Gorj, un exemplu de măsură greșită este chiar cea a creșterii salariului minim pe economie.

“În 2010 erau 334.836 de salariați care câștigau minimul pe economie și reprezentau 8,04% din efectivul total al salariaților. În 2017 sunt 1.269.259 de salariați care câștigă minimul pe economie și reprezintă 26,32 % din numărul total de salariați. Rezultă clar din aceste cifre, că piața muncii este distorsionată și se limitează dreptul de a munci persoanelor cu nivel de calificare redus, cum sunt tinerii, adică statul crește artificial cheltuielile cu munca vie”, a mai menționat parlamentarul de Gorj.

O delegație a PNL Gorj a fost, de asemenea, prezentă, în weekend, la Brașov, asta deoarece aici trebuie să se organizeze Consiliul Național al PNL. Decesul lui Mircea Ionescu Quintus a amânat însă evenimentul. Din delegație a făcut parte, printre alții, primarul de Motru, Gigel Jianu, purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, Denisa Șuță, Traian Crăc și Marcel Iacobescu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here