Deputatul Surupăceanu, operat de robotul de la Floreasca

327

mugurel surupaceanuDeputatul PSD Mugurel Surupăceanu a trecut cu bine peste intervenţia chirurgicală de joi dimineaţă. Acesta va părăsi în cursul zilei de astăzi sau mâine dimineaţă Spitalul de Urgenţă Floreasca. El a suferit o dublă operaţie de hernie.

Mugurel Surupăceanu, deputat PSD de Gorj, se simte bine în urma dublei operaţii de joi. Acesta va trebui să stea 10 zile în repaus şi să-şi reia activitatea treptat, de aceea va rămâne în Bucureşti, fiind nevoit să meargă la controale periodice. Din păcate, o intervenţie ce trebuia să dureze puţin peste două ore s-a prelungit la circa şase ore, deoarece robotul modern de la Floreasca a reuşit să depisteze o dublă hernie, reprezentând un caz rar.

La o zi după control, pe masa de operaţie

Miercuri, deputatul s-a prezentat în faţa echipei de medici pentru un control şi datorită stadiului avansat în care se prezenta boala, specialiştii au decis să-l interneze, iar joi a debutat intervenţia chirurgicală. Echipa de medici l-a supravegheat îndeaproape pe gorjean, fiind condusă de medicul Sorin Păun, directorul medical al unităţii spitaliceşti.

Internat cu o ruptură de muşchi inghinal pe partea stângă în faza a V-a, cu dureri acute, robotul de înaltă performanţă dotat cu o cameră video de mare precizie a depistat, în timpul intervenţiei, faptul că aceeaşi problemă medicală exista şi în partea dreaptă, însă, din fericire, abia în primă fază.

În proces de recuperare

Robotul care a fost setat să efectueze întreaga operaţie la care a fost supus deputatul Mugurel Surupăceanu nu a avut nici un insucces de când a început să fie folosit în România, cu el intervenindu-se zilnic pentru câţiva pacienţi. Cu un dispozitiv chirurgical, robotul intră în corp în zona unde trebuie intervenit, făcând o gaură de mărimea unui creion, însă fără a face tăieturi în organismul uman. Acesta nu doar leagă muşchiul rupt fără a-l tăia, ci şi pune o plasă pentru a-l proteja, recuperarea în urma intervenţiei fiind mult mai rapidă.

În prezent, deputatul se simte bine, poate merge fără probleme, însă pe distanţe mici, iar recuperarea sa se va face treptat. Echipa de medici s-a comportat impecabil cu pacientul, treaba cea mai grea făcând-o robotul, iar specialiştii doar monitorizându-l.

Băsescu a preferat străinătatea

Fie pentru că nu are încredere în sistemul medical românesc, fie că a vrut să se ţină departe de ochii lumii şi a fi operat într-o clinică europeană, preşedintele Traian Băsescu a suferit o operaţie similară însă ceva mai simplă în anul 2006. Acesta a preferat ca hernia de disc să-i fie operată de către medicii Spitalului Universitar din Viena. Intervenţia chirurgicală în cazul acestuia nu a durat mai mult de două ore.

Spre deosebire de şeful statului, deputatul Mugurel Surupăceanu a ales să-şi pună încrederea în medicii români de la Spitalul Floreasca şi nu să meargă în spitalele din afara ţării pentru a se trata. Vindecarea totală a acestuia se va face în şase luni de zile, timp în care el nu va avea voie să susţină efort fizic îndelungat de tipul activităţilor sportive, ci să facă exerciţii fizice uşoare fără a-şi antrena prea mult organismul, sub stricta supraveghere a unui kinetoterapeut specializat.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here