Deputatul Surupăceanu, asaltat de nemulţumiri ale producătorilor

372

Novaci suruDeşi se apropie cu paşi repezi sărbătorile de iarnă, iar turismul montan începe să-şi adune oaspeţii, oraşul Novaci nu primeşte numai vizite informativ-turistice, ci şi informativ-politice. Astfel, oraşul a primit vizita deputatului Mugurel Surupăceanu, care nu şi-a uitat colegiul pentru care a candidat.

Duminică dimineaţă, deputatul PSD de Gorj, Mugurel Surupăceanu şi-a revizitat conştiincios colegiul pe care a candidat pentru funcţia de parlamentar, făcându-şi apariţia la Novaci, în încercarea de a lua contact cu oamenii şi problemele acestora. Prin urmare, Surupăceanu a ales să facă piaţa, aşa că, la sfârşitul dimineţii se alesese cu o sarsana mare, însă nu de produse, ci de nemulţumiri ale producătorilor.

Aceştia s-au plâns de condiţiile defavorabile ale agriculturii locale şi, mai ales, de faptul că atât piaţa legumelor, cât şi cea a animalelor, a scăzut mult sub aşteptările lor, astfel încât preţurile nu mai reflectă valoarea mărfii iar pierderile sunt substanţiale.

Dacă sunt menţinute la preţuri onorabile, produsele nu se vând, nemulţumindu-i atât pe clienţi, cât şi pe producători, dacă scad preţurile, producătorii însă nu se aleg cu nimic. La aceasta se mai adaugă şi problema comercianţilor de gradul al doilea, care se interpun în relaţia dintre producători şi consumatori, ţinând preţurile la standarde perdante pentru ambele părţi.

Pus în faţa problemelor agricultorilor locali, pesedistul Mugurel Surupăceanu s-a arătat înţelegător şi i-a încurajat pe localnici să rămână cumpătaţi în alegerile pe care la fac în activitatea lor, fiindcă, deşi momentan economia nu permite mari beneficii, se pot găsi totuşi rezolvări la problemele ridicate. În acest sens, hotărât să le găsească până la următoarea sa vizită, deputatul PSD s-a retras la fel de conştiincios cum a venit, doar că puţin mai trist.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here