Deputatul Popeangă: “Contractele lui Dan Diaconescu cu candidaţii la parlamentare, o acţiune populistă”2

689

Parlamentarul PSD Vasile Popeangă, candidat al USL pe Colegiul 5 de Deputaţi, pentru un nou mandat, critică vehement demersul lui Dan Diaconescu de a-şi obliga candidaţii la alegerile din 9 decembrie, de a semna aşa-zise contracte cu clauză de reziliere, privind posibilul lor traseism de la PPDD la un alt partid dacă, obţin un mandat la acest scrutin. Popeangă subliniază că acţiunea lui DD este una populistă, care nu are valoare nefiind recunoscută de legea partidelor politice, demersul fiind doar unul de a câştiga astfel electoratul.

Popeangă, candidat USL pe Colegiul 5 de Deputaţi, vede doar populismul din măsura lui Dan Diaconescu de a atrage electoratul obligând candidaţii PPDD la parlamentare să semneze aşa-zise contracte care îi obligă să rămână în partid dacă cumva îi bate gândul, parlamentari fiind, să treacă la o altă formaţiune politică. Deputatul susţine că Diaconescu doar se laudă cu un demers ilegal, şi flutură aceste contracte care i-ar obliga pe candidaţi să achite 2 milioane de euro, dacă pleacă la alt partid politic. Contractele în cauză nu sunt valabile, în opinia lui Popeangă, legea partidelor politice permiţând ca un ales să îşi schimbe partidul. “Măsura populistă a lui Dan Diaconescu nu are valoare juridică”, declară Popeangă care este la un pas de un nou mandat, contracandidaţii săi având o notorietate mai mică şi o pregătire profesională la fel.

“Toţi pleacă cu şanse egale”
Popeangă nu se bucură de acum de victorie ci declară că, după părerea sa, toţi contracandidaţii săi ,,pleacă cu şanse egale”. Nu se teme însă de o strategie de campanie a PPDD-ului de exemplu care vine în Gorj cu DD, candidat. “Eu am electoratul meu, oamenii care mă sprijină, am proiecte de realizat, proiecte de continuat şi probleme ale cetăţenilor din Colegiul meu de rezolvat”, a completat parlamentarul.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here