Deputatul Ponta a ținut departe de Sala Sporturilor parlamentarii PSD-ALDE, prefectul și președintele CJ Gorj! – Liberalii au tăiat panglica pentru investiția începută de administrația “Cârciumaru’’

399

Parlamentarii PSD-ALDE, președintele Consiliului Județean și prefectul județului Gorj, considerat apolitic, au absentat de la inaugurarea noii Săli a Sporturilor din Târgu-Jiu, investiție demarată în timpul mandatului fostului primar social-democrat, Florin Cârciumaru. Un singur parlamentar, senatorul Scarlat Iriza, a anunțat public de ce acest boicot, motivând că prezența deputatului Victor Ponta ține departe de investiția reprezentativă a orașului parlamentarii Puterii și șefii principalelor instituții din oraș. În schimb, panglica Sălii Sporturilor a fost tăiată de către parlamentarul liberal Dan Vîlceanu, de parlamentarul Pro România, Victor Ponta, și de către primarul liberal al municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu. Edilul a subliniat însă meritele fostei administrații municipale în realizarea acestei investiții, menționând că a făcut duminică oficiile de gazdă, conform funcției pe care o deține.

La acest eveniment, care a avut loc, duminică dimineața, au mai fost alături de primarul municipiului, de deputatul Vîlceanu, totodată președinte al PNL Gorj, și de fostul premier, şeful Direcţiei Judeţene de Sport (DJS), Horaţiu Gorun. Au absentat de la inaugurare fostul edil al oraşului, Florin Cârciumaru, acum senator PSD, în mandatul căruia au fost demarate lucrările la respectivul obiectiv, toţi parlamentarii de Gorj, viceprimarii municipiului, preşedintele Consiliului Judeţean, prefectul şi alte autorităţi. Florin Cârciumaru a anunțat, cu câteva zile în urmă, că a fost invitat la eveniment și că va participa, menționând că aceasta “este o investiție pe care am început-o cu ani în urmă și știți destul de bine câte reproșuri am primit la vremea respectivă că demolăm o sală, că demolăm un stadion. După ce s-a finalizat și stadionul și sala de sport, cei care m-au criticat îmi dau dreptate că am făcut un lucru bun la vremea respectivă. Primăria Târgu-Jiu nu se mai întâlnește cu asemenea ocazie, ca prin contribuția Guvernului României să se realizeze la Târgu-Jiu un complex sportiv de nivel european”. Prezența lui Ponta la inaugurare a schimbat însă planurile liderului PSD și a colegilor săi.

Senatorul Iriza, primul care a spus nu!
Primul, care a anunțat protestul de duminică, a fost senatorul ALDE, Scarlat Iriza. “Este un fel de protest. Atât eu, cât și parlamentarii de la PSD am stabilit să nu participăm la inaugurarea Sălii Sporturilor. Eu nu am fost de acord de la început să fie demolate Stadionul și Sala Sporturilor de aici, ci să fie construite unele noi la intrare în oraș, undeva în cartierul Vădeni, unde ar fi fost spațiu. Demolarea stadionului și a sălii au dus la retrogradarea echipelor Energia Târgu-Jiu și Pandurii. Trebuie să recunoaștem. Am auzit că va participa și domnul Ponta. Tot s-a lăudat că s-a făcut tot pe mandatul său. Eu nu voi merge la inaugurare”, a făcut public Iriza.

Romanescu a subliniat meritul lui Cârciumaru!
Marcel Romanescu a precizat, ieri, că a invitat la inaugurare atât factorii de decizie de la momentul demarării lucrărilor de modernizare a Sălii Sporturilor, în 2012, cât şi pe cei din prezent, neuitând să sublinieze meritul fostei administrații municipale în inițierea acestei investiții. “Este o sală începută pe perioada domnului Cârciumaru şi a domnului Ponta şi a mai multor reprezentanţi ai administraţiei publice naţionale şi judeţene din acea perioadă. Eu nu am făcut decât oficiile de gazdă, sunt persoana care a trebuit să inaugureze această sală în calitatea de primar. Mai mult decât atât, am invitat la această inaugurare toţi factorii de decizie din acea perioadă şi toţi factorii de decizie din acest moment. Mi-am dorit unitate, mi-am dorit ca de această sală să se bucure cetăţenii din judeţul Gorj şi autorităţile care au pus umărul la realizarea acestei săli. (…) Cred că este cel mai important eveniment pe care îl avem în ultimii 10 ani de zile, o astfel de investiţie nu o întâlnim în fiecare an şi mă aşteptam la o unitate din partea tuturor politicienilor şi nu numai, şi a oamenilor din administraţie şi a cetăţenilor, văd că cetăţenii ne-au dat o lecţie şi vor participa la toate evenimentele care se vor organiza în această sală. Este surprinzător, dar este o zi prea fericită pentru mine şi pentru comunitatea pe care o reprezint ca să caut eu scuze pentru cei care nu au dorit să vină în această zi”, a afirmat Marcel Romanescu. Primarul municipiului a anunțat, cu această ocazie, că a invitat la evenimentul de la Târgu-Jiu și factori de decizie de la nivel central, începând cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, ministrul Dezvoltării şi cel al Sportului.

Ponta a înțepat PSD
Spre deosebire de Romanescu, Victor Ponta a precizat că a venit cu bucurie la Târgu-Jiu la invitaţia primarului şi va veni şi la inaugurarea Stadionului Municipal, punctând că oamenii politici vin la evenimente de genul acesta “dacă îşi respectă alegătorii”. “Se întâmplă destul de rar în viaţa unui om politic să şi începi ceva şi mă bucur că, alături de cei de aici, am început proiectul cu sala şi cu stadionul şi să-l şi vezi terminat, că ştiţi că la noi toate se încep şi nu se termină niciodată nimic. Este un moment de bucurie pentru Târgu-Jiu, mă bucur că primarul m-a invitat, am venit cu mare bucurie, o să vin şi la deschiderea Stadionului, sper să inaugurăm şi centura şi celelalte lucruri pe care le-am început. Oamenii politici vin la evenimente, dacă îşi respectă alegătorii, dacă nu şi-i respectă şi îl ascultă pe şeful de partid, o să dispară cum au dispărut şi alţii. Poate îi supăr că le spun adevărul şi că, timp de 15 ani, aici, împreună cu oamenii din PSD am făcut lucruri bune şi acum ei nu mai fac”, a spus Victor Ponta.

Nu au fost lăsați! Au primit ordin!
După eveniment, Ponta a postat pe pagina sa de Facebook următoarele: “În 2012 – 2015 am finalizat mari investiţii începute de alţii (A2 începută de Ceauşescu şi A3 de Tăriceanu) /am pornit multe construcţii noi sau modernizări radicale pentru şcoli, maternităţi, spitale, drumuri, aeroporturi, etc. Mă bucur extraordinar când văd unele dintre ele finalizate (chiar dacă uneori sunt tratat cu mitocănie – cum a fost la Stadionul din Craiova unde am primit o bucată din vechiul gazon la începutul lucrărilor, dar nicio invitaţie la inaugurare) /şi mă doare inima când văd că altele sunt abandonate din cauza incompetenţei, prostiei sau pentru că nu au fost câştigate de Teldrum sau alte firme din ‘Cooperativă’. Cel mai tare mă îngrijorează faptul că în 2016-2017-2018 au fost începute ZERO proiecte noi/ aşa că după ce vor fi terminate cele din 2012-2015 România va avea cel puţin 2/ 3ani fără nimic nou. Şi asta este o problemă uriaşă”, a spus Ponta, în postarea pe reţeaua de socializare. El a mai menţionat că aleşii locali, parlamentarii PSD şi prefectul “au primit ordin de la Bucureşti” să nu fie prezenţi la această inaugurare. “Toţi consilierii locali şi judeţeni ai PSD, parlamentarii şi prefectul au primit ordin de la Bucureşti să nu fie prezenţi la inaugurarea “Sălii lui Ponta” sub sancţiunea excluderii din Partid/ atâta prostie bolşevică nu am crezut să mai existe în România vreodată”, a mai scris Victor Ponta pe Facebook.

Investiție de două milioane euro!
Valoarea investiţiei de modernizare a Sălii Sporturilor din Târgu-Jiu s-a ridicat la circa două milioane euro, bani de la Compania Naţională de Investiţii. Printre lucrările efectuate se numără extinderea capacităţii de la 770 de locuri la aproximativ 1.230 de locuri, înălţarea tribunelor, realizarea de tribune pentru zona VIP şi în partea opusă, cu intrare separată, cu foaier separat, înlocuirea suprafeţei de joc, extinderea tâmplăriei, schimbarea faţadelor sălii, redimensionarea instalaţiei de climatizare pentru noua capacitate şi modernizarea vestiarelor şi a grupurilor sanitare, dar şi a celorlalte spaţii conexe.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here