Deputatul Morega anunţă promisiunile lui Ariton: Două săptămâni termen, pentru Compania Oltenia de Târgu-Jiu

269

morega1Parlamentarul independent Dan Ilie Morega a declarat la finalul săptămânii trecute că a vorbit cu ministrul Economiei, Ion Ariton, pe tema înfiinţării Companiei Oltenia şi a grăbirii realizării acesteia. Sediul Companiei se doreşte a fi înfiinţat la Târgu-Jiu, anunţă Morega, subliniind avantajul imens pe care îl va produce această decizie, pentru gorjeni.

Dan Ilie Morega susţine că îl preocupă, în continuare, problema mineritului şi energiei, politicianul susţinând că toţi factorii de decizie din Gorj ar trebui să aibă aceeaşi preocupare. ,,A prezentat o constantă pentru mine problema mineritului şi a energiei. Având în vedere faptul că, la ora actuală atât ne-a mai rămas în Gorj, din punct de vedere economic, mineritul şi energia, şi acestea cu o activitatea destul de restrânsă, ca urmare a consumului redus de energie la nivel naţional. Şi totuşi, cred că este o problemă deosebit de importantă atât pentru parlamentari, pentru toţi oamenii politici, preşedintele Consiliului Judeţean, prefectul şi alţii, să manifeste preocupare, în mod deosebit, pentru minerit şi energie şi pentru realizarea unei companii naţionale, societăţi naţionale, cu sediul în Gorj. De ce cu sediul în Gorj? Pentru că altfel foarte multe taxe şi impozite care s-ar plăti la nivel local sau judeţean ar fi plătite de fapt în altă parte unde ar fiinţa această societate naţională de stat sau companie naţională”, a explicat Morega.

Ariton, binevoitor cu Gorjul

Deputatul anunţă, însă, că acest lucru ar fi realizabil, mai ales că a avut o discuţie, în acest sens, cu ministrul Economiei, Ion Ariton. ,,Ştiţi foarte bine că, de altfel, înainte când era vorba despre înfiinţarea companiei Electra, eu am fost cel care am spus să se înfiinţeze o divizie cu sediul social, ca persoană juridică, în Gorj, pe scheletul SNLO. Pornind de la aceste lucruri, am avut o discuţie la nivel de Ministerul Economiei, cu ministrul Ariton, şi am discutat preţ de o jumătatea de oră pe tema înfiinţării acestei societăţi naţionale. L-am rugat să grăbească înfiinţarea acesteia. Mi-a promis că există un proiect de Hotărâre de Guvern, pe care l-a dat în lucru la direcţiile de specialitate şi la direcţia juridică, urmând ca în maxim două săptămâni, să se emită o hotărâre de Guvern al României pentru înfiinţarea acestei societăţi naţionale în minerit şi energie, cu sediul social, ca persoană juridică la nivelul judeţului Gorj, probabil că pe scheletul SNLO-ului, la Târgu-Jiu”, a anunţat Morega.

Locuri de muncă mai puţine

Parlamentarul a explicat fără menajamente care sunt şi dezavantajele înfiinţării Electra, pe viitor, pentru gorjeni, acesta subliniind reducerea locurilor de muncă. ,,Mă bucură acest fapt pentru că cele două termocentrale, SNLO, complexul energetic de la Craiova, care are probleme mai mari ca cele din Gorj, (..)va face parte din această societate naţională. Este un lucru pozitiv pentru gorjeni, pentru menţinerea locurilor de muncă, care în mod cinstit vă spun, ele vor fi reduse avându-se, în continuare, în vedere creşterea productivităţii muncii şi acordul cu FMI şi UE cu privire la restructurarea companiilor naţionale unde statul este acţionar majoritar”, a conchis deputatul.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here