Deputatul Miruță: Rânca nu poate rămâne cum a fost… a nimănui

1549

Noi discuții privind situația zonei montane Rânca. Deputatul USR Radu Miruță propune unirea domeniului schiabil din Gorj cu cel de la Vâlcea, printr-o telegondolă. Mai mult, pentru evitarea aglomerației în stațiune, autoritățile locale au propus realizarea unei telegondole de la Novaci la Rânca.

„Rânca trebuie să treacă la alt nivel, iar acel nivel nu poate fi decât unirea cu Vidra, prin telegondola cu ramificații, creând cel mai mare domeniu schiabil din România”, susține Radu Miruță.
Proiectul este unul mai vechi, dar nu s-a concretizat. Autoritățile au purtat noi discuții privind dezvoltarea domeniului schiabil din Gorj.
„Am reușit să stăm pentru prima oară la aceeași masă în Prefectura Gorj o parte dintre actorii acestei povesti: primarul orașului Novaci și parlamentarii PNL Gorj. Cred că pentru succesul acestui proiect, trebuie ca lista să fie extinsă către toate entitățile implicate: Prefectul, Președintele Consiliului Județean, Primăria Baia de Fier, toți parlamentarii de Gorj, obștile traversate, OCPI (Cadastru) și am încredere că aceștia vor lua loc la masă, petru un bine comun la întâlnirile următoare. Cred cu tărie că se poate face abstracție de culorile politice, de căutarea răspunsului la întrebarea de ce unii dintre actorii actuali nu au făcut ceva în acest sens până acum, de a cui a fost ideea… Beneficiar este județul Gorj, care ar putea ajunge referința României și a unora dintre vecinii străini”, a anunțat deputatul Radu Miruță, după discuții.
În același timp, autoritățile din Novaci vor înființarea de noi pârtii de schi la Rânca, precum și implementarea unui sistem pe cablu care să faciliteze transportul turiștilor din orașul Novaci spre zona Rânca-Păpușa, pentru evitarea aglomerației în stațiune.
I.IRINOIU

1 COMENTARIU

  1. IA TE UITA, !AI DE TOCAT MILIARDE DE LEI PENTRU NISTE ABERATII.LUCRARILE ACESTEA SE AMORTIZEAZA INTR-O MIE DE ANI!
    AI AJUNJ SA DAI UN JAF, CU TELEGONDOLE SI TELECABINE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here