Deputatul Mihai Weber: Există soluţii pentru angajaţii CEO

2327
Liderul PSD Gorj Mihai Weber spune că actualul guvern are posibilitatea să rezolve cererile celor care lucrează în minerit şi energie: “Pentru a rezolva revendicările angajaților de la CE Oltenia, privitoare la pensionarea anticipată, alături de ceilalți parlamentari PSD din Gorj am propus o modificare la Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Potrivit propunerii noastre, la fiecare an lucrat de către cei încadrați la grupa a doua de muncă se vor mai adăuga 5 luni, față de modificarea inițială făcută tot de PSD (de care au beneficiat mii de români care au lucrat în condiții grele de muncă), care adăuga 4 luni la fiecare an lucrat.
Astfel, dacă noua propunere a PSD ar fi adoptată, angajații din sectorul minier și energetic vor putea beneficia de pensionare anticipată cu 15 ani și 8 luni mai devreme, pentru un stagiu de cotizare de 30 de ani realizați în condiții deosebite de muncă.
Considerăm că este o soluție care rezolvă echitabil revendicările angajaților din acest sector profesional și, în aceeași măsură, nu vedem nici un motiv pentru care actuala putere, formată din PNL-USR și UDMR, ar respinge această inițiativă, ea neavând nicio problemă de constituționalitate”, a scris deputatul pe pagina sa de socializare.

1 COMENTARIU

  1. De unde rezultă cei 15 ani și 8 luni reducere, dacă la fiecare an se dă 5 cinci luni la un stagiu de 30 de ani rezultă 150 de luni. Sau nu am înțeles eu bine se face si anul calendaristic de la 12 luni la 10 luni. Nu am înțeles ce calcule fac unii parlamentari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here