Deputatul Manta (PSD): Riscăm să devenim o zonă defavorizată

3288

Deputatul PSD de Gorj, Claudiu Manta, l-a întrebat pe noul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, despre viitorul Complexului Energetic Oltenia.
Parlamentarul gorjean a vrut să afle ce se va întâmpla cu cele 8.000 de locuri de muncă pe care Gorjul și județele limitrofe le vor pierde în urma aplicării planului de restructurare al CE Oltenia.
„Riscăm să devenim o zonă defavorizată”, i-a transmis Manta ministrului Năsui, în timpul audierilor din Comisia de industrii și servicii, cerându-i să ofere un răspuns „cât mai concret, nu vorbe frumoase”.
Deputatul Manta nu a prea fost mulțumit de răspunsul primit. „Din păcate, răspunsul a fost într-o manieră generală. A făcut referire la veșnica atragere de fonduri europene și la o serie de facilități fiscale pe care domnul ministru le vedea pentru această zonă. Dar, din păcate, în stagiul actual al legislației, acest lucru nu este posibil, de acordare de facilități fiscale pentru o anumită zonă sau regiune. Domnul ministru și-a asumat oarecum această modificare, dar rămâne de văzut dacă se va și pune în practică.
Sunt opt mii de locuri de muncă ce se vor pierde pentru zona Olteniei, iar noi ar trebui să venim din timp cu proiecte clare. De aceea mi-aș fi dorit ca răspunsul ministrului să fie mai aplicat și să vină cu soluții concrete. Vom pune presiune pe guvernanți să vină cu soluții concrete”, a mai spus Manta.
I.I.

1 COMENTARIU

  1. Nu poti decat sa ramai siderat in fata tupeului asta. Pai au fost la conducerea tarii si a Gorjului atatia ani si acum, vin sa le ceara socoteala astora?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here