Deputatul Iriza, pregătit să părăsească PMP “Davițoiu” SRL

287

Parlamentarul Scarlat Iriza este la un pas să părăsească PMP, supărat că liderii de la centru i-au permis lui Nicu Davițoiu să transforme organizația județeană a Mișcării Populare într-un “SRL”. De altfel, nu numai Iriza are un dinte împotriva felului în care a ajuns să fie condusă filiala, ci și parlamentarul Vasile Popeangă și chiar și Liviu Andrei. Marile nemulțumiri au legătură și cu banii PMP pentru campania electorală care s-au gestionat de către Nicu Davițoiu, netransparent și doar către televiziunea locală pe care acesta o găzduiește.

“S-au colectat un miliard și șapte sute de milioane de lei vechi în această campanie electorală, dar banii nu s-au investit în promovarea candidaților în toată presa, așa cum era normal, ci s-au dat doar într-un loc”, a declarat, supărat, ieri, Scarlat Iriza. Acesta a explicat că a informat conducerea centrală de acest lucru la fel cum a făcut și legat de transformarea organizației într-o afacere de familie a președintelui Nicu Davițoiu. După Iriza, cei doi frați Davițoiu, Leșu și Nicolae, ocupă deja primele poziții la Senat și Camera Deputaților pentru alegerile din toamnă, lucru incorect după ce lui Iriza i-a fost garantată prima poziție la deputați, chiar de către Traian Băsescu. Astfel, lista de candidați ar fi gata, deși Davițoiu nu s-ar fi consultat cu nimeni din organizația locală. “Este păcat că PMP Davițoiu SRL tinde să se transforme în PMP Davițoiu SA, președintele mai punând în listele de candidați câteva rude ori apropiați. Acest lucru mă nemulțumește, iar de dimineață m-am hotărât să atrag atenția conducerii centrale că este necesar să se ia o măsură. În caz contrar eu voi pleca și vă spun sigur că nu voi fi singurul și alți colegi vor face același lucru. Ușile ALDE Gorj sunt deschise pentru toată lumea, ca și a altor partide politice”, a declarat deputatul Iriza. Acesta speră ca în maximum o săptămână, Davițoiu să dispară din organizație, conducerea centrală realizând că se greșește felul cum se conduce filiala județeană.
Nicu Davițoiu neagă acuzele aduse de către Iriza, specificând că listele PMP pentru alegerile parlamentare din toamnă nu ar fi făcute. Acesta a menționat că însă nu a luat o decizie legat de candidatura sa la parlamentare, deși a anunțat public că fratele său, consilier județean PMP, va fi în cărți pentru o astfel de poziție.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here