Deputatul Elvira Șarapatin vrea fabrică de textile în Gorj, pe modelul Tricotton Junior Panciu-Vrancea

846

Elvira Șarapatin, deputat social-democrat și președinte al Organizației de Femei a PSD Gorj, a participat, la finalul săptămânii trecute, la Focșani, la Simpozionul regional despre discriminarea femeilor pe piața muncii, organizat de OFSD Vrancea. La evenimentul la care a participat și președintele PSD, Liviu Dragnea, vicepremierul Sevil Shhaideh și președintele OFSD, europarlamentarul Viorica Dăncilă, Șarapatin a avut statutul de invitat special. Simpozionul, urmat de o vizită de lucru la două companii din industria textilă din Vrancea, a determinat parlamentarul de Gorj să încerce crearea unei bune legături cu antreprenorii de succes respectivi, în perspectiva realizării unei fabrici de textile și în județul nostru.

Simpozionul regional despre discriminarea femeilor pe piața muncii, organizat de OFSD Vrancea, a avut loc la Focșani, în perioada 21-22 aprilie, la acesta fiind invitate liderele femeilor social-democrate din Moldova, câțiva parlamentari PSD, printre care și Elvira Șarapatin, singura femeie parlamentar de Gorj, dar și câțiva reprezentanți ai Guvernului. În fața audienței, europarlamentarul Viorica Dăncilă a vorbit despre “Directive europene și programe naționale legate de egalitatea de tratament în câmpul muncii”, lucrările fiind continuate cu dezbaterea “Femeia manager, provocări și oportunități”, temă susținută de profesorul universitar Ionuț Pandelică de la Academia de Studii Economice București. Adrian Dobre, Secretar de Stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale, le-a vorbit apoi celor prezente despre “Bune practici-antreprenoriatul, o cale de succes pentru femei”. Totodată, în cadrul simpozionului a fost prezentat programul de guvernare al PSD privind politicile sociale de ocupare.

Model de succes
“Am fost prezentă la acest simpozion, urmare a invitației care mi-a fost făcută de către Rodica Boboc, președinta OFSD Vrancea, colegă de Parlament, care țin să subliniez că a organizat un eveniment extrem de reușit. De altfel, pe lângă temele abordate la simpozion, extrem de interesante, am apreciat și vizitele de lucru făcute la cei doi antreprenori din Focșani, care au reușit să ofere locuri de muncă avantajoase la nenumărate femei din județul Vrancea. Am rămas impresionată, în special, despre cea am văzut la Tricotton Panciu, companie de succes din industria textilă, care asigură serviciu pentru peste 800 de femei, transport gratuit la locul de muncă și retur chiar dacă unele locuiesc la 100 de km de fabrică, dar și alte facilități. Chiar am încercat să discut cu antreprenorul, Elena Stoica, pentru a vedea ce ar implica o extindere a afacerii și în județul Gorj. Știu că, din păcate, Confecția SA Târgu-Jiu a redus semnificativ numărul de angajate, spațiu există, mână de lucru calificată, de asemenea, și cred cu tărie că o astfel de fabrică în Gorj ar fi mană cerească pentru gorjencele noastre”, a declarat deputatul Elvira Șarapatin.

“Chiar dacă am fost impresionată de ce am văzut la Tricotton, compania condusă de o femeie-antreprenor, care lucrează pentru export, ajutând în mod incredibil femeile să fie în același timp și mame nu doar angajate, am fost la fel de încântată și de ce am văzut în cealaltă fabrică, unde un investitor elvețian a făcut minuni, într-o fostă filatură. Acolo unde au ajuns acum să lucreze 1800 de femei din zona Vrancea, cu utilaje de ultimă oră și condiții foarte bune de muncă. Am stat de vorbă cu femeile din aceste fabrici și am constatat că există salariați mulțumiți, dar și investitori curajoși care se gândesc că România este un mediu bun pentru astfel de afaceri. Mi-aș dori să putem să facem ceva similar și în Gorj, chiar de o mai mică anvergură, asta mai ales că există destule femei fără loc de muncă în județul nostru, care au lucrat în fabrica de confecții și care sunt gata să presteze în industria textilă”, a completat Elvira Șarapatin.
Deputatul nu a discutat despre oportunitatea creării unor noi locuri de muncă doar cu antreprenorii, ci și cu președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, dar și cu primarul orașului Focșani, Cristi Misăilă. Pe ultimul l-a lăudat, de altfel, pentru felul în care arată municipiul, un oraș verde cu nenumărați și frumoși arbori.

Femeile la puterea n
Acesta nu este singurul proiect la care se gândește parlamentarul PSD, pe termen scurt, Elvira Șarapatin a luat în calcul să aducă mai multe femei de succes la Târgu-Jiu, în campania electorală pentru alegerile din vară. “Am discutat cu președinta Viorica Dăncilă, care va veni la Târgu-Jiu pentru a-l susține pe candidatul PSD la primăria municipiului, Aurel Popescu. Nu este însă singura social-democrată cu notorietate care va vizita Gorjul pentru a ne susține candidații ce vor intra în cursa electorală pentru 11 iunie, vor veni și alte colege din OFSD. PSD va câștiga, în vară, ambele primării din Gorj”, a subliniat șefa OFSD Gorj.
Parlamentarul anunță, de asemenea, că importanți membri ai Guvernului vor veni în Gorj, ca și în alte localități din țară, pentru discuții directe cu primarii.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here