Deputatul Elvira Șarapatin susține producătorii agricoli și fermierii din Gorj: ,,Achiziționarea produselor locale este un adevărat act de patriotism, mai ales în aceste vremuri!”

1052

Deputatul de Gorj este unul dintre zecile de gorjeni care, spune că, în aceste aceste două luni în care populația a fost și este obligată să stea în locuință, a redescoperit produsele agricole locale, din preajma municipiului Târgu-Jiu. Elvira Șarapatin arată astfel că, periodic, comandă și primește, direct la domiciliu, contra cost, salată proaspătă, ceapă verde, ridichi ori spanac, dar și alte produse lactate de la fermieri din județ. În acest context, a decis să transmită un mesaj pentru gorjenii care respectă restricțiile, dar duc dorul cumpărăturilor de la piață, spunându-le că există, acum, soluții eficiente care ajută atât cumpărătorul, cât și vânzătorul, la care se poate apela cu un simplu telefon.

,,Cumpărarea produselor românești este un act de patriotism, pe lângă faptul că sunt de calitate, gustoase și sănătoase, îți sunt aduse și direct la domiciliu. Trebuie, acum mai mult ca oricând, să încurajăm agricultorii locali, și cum putem face asta dacă nu prin consumarea produselor lor? Avem posibilitatea, în această perioadă, să primim produsele acasă printr-o simplă comandă. De altfel, există în Gorj, numeroși producători care onorează astfel de comenzi în fiecare zi. Chiar eu am cumpărat așa, cu un simplu telefon, iar coșul în care le-am pus sunt dovada că vânzătorul nu face rabat de la calitate, produsele fiind fragede, recoltate parcă chiar după plasarea comenzii. Deplasările la piață ori la supermarket nu mai sunt necesare. Mai mult, pot să îmi aduc aportul la succesul acestor producători, și, să recunoaștem, tuturor ne este mult mai comod să primim totul casă”, a declarat Elvira Șarapatin.
Deputatul explică astfel că, mai ales concetățenii plecați în străinătate, au realizat că produsele românești au cu adevărat gust, savoare și culoare. ,,Cu ani în urmă, o mare parte din populație credea greșit, bineînțeles, că produsele din import sunt mult mai de calitate. Ceva de genul, tot ce e străin e mai bun. Timpul și migrația românilor în străinătate a spulberat acest mit. Toți se plâng, acum, că mâncarea de afară este artificială, că roșiile nu au gust, că mâncarea gătită în străinătate nu are aceeași savoare ca acasă, niciodată”, a completat parlamentarul de Gorj, considerând că cei aflați la conducerea țării nu promovează suficient de mult produsele românești.,,Întotdeauna am apreciat lucrurile românești, de fapt, îmi iubesc țara și mă mândesc cu frumusețile ei, cu autenticitatea românilor și cu talentul lor de a păstra tradiția. Nu toată lumea este însă ca mine, iar cei care conduc acum această țară nu au demonstrat că doresc cu adevărat prosperitatea României și dezvoltarea ei. Din păcate, nu avem oameni de stat adevărați”, a mai spus Șarapatin.

Subvenționarea producției și influențarea scăderii prețurilor
În opinia social-democratei, producătorii au nevoie de o subvenționare a producției și de influențarea scăderii prețurilor, lucru care s-a întâmplat, spune aceasta, în guvernarea PSD.
Legat de specula din piață, Elvira Șarapatin menționează că nu poate fi bagatelizată munca unui agricultor ori a unui fermier, mizând pe buna credință a celor care își vând produsele unor cumpărători rămași acum fără loc de muncă, ori cu salarii micșorate de șomajul tehnic.
,,Eu respect munca producătorilor români, cunosc foarte bine că agricultura nu se face din birou, ci pe câmp, în soare, ploaie, cu riscuri privind fenomenele meteo. Respect agricultorii, cum respect și fermierii, și mizez pe buna creștere și pe simplitatea celor care sunt cinstiți și nu speculează un moment, cum este acesta, pentru un ban în plus. Nu este un secret că am crescut la țară și sunt mândră de acest lucru. Am și, din acest motiv, toată aprecierea pentru oamenii din mediul rural, care au muncit în condiții precare și care au ajutat România în condițiile cele mai grele”, a mai spus deputatul de Gorj, cu mențiunea că, în prezent, producătorii sunt mult mai bine organizați și beneficiază de programe guvernamentale lansate și gândite de PSD.

Guvernul să oprească exporturile la produsele alimentare!
Parlamentarul PSD Gorj consideră, de asemenea, că actualul Guvern este obligat să se gândească, în primul rând, la populație, în aceste vremuri grele, și să oprească exporturile pentru produsele alimentare.
,,România are un potențial agricol foarte mare, motiv pentru care Guvernul trebuie să se îndrepte către populație, să fie rațional, și nu să se gândească doar la interesele de partid.
Guvernul trebuie să continue programele PSD, un exemplu fiind reactivarea sistemului de irigații, dar și să le dea agricultorilor subvențiile la timp. Dacă mai pun la socoteală că PSD a înființat Casa de Comerț Agroalimentar, unde se comercializau produsele autohtone, iar PNL a desființat acest tip de comerț, dând o lovitură producătorilor autohtoni, ați spune că e doar politică. Din păcate, nu este așa, este realitatea crudă a evenimentelor din ultima perioadă, care parcă ne-au trezit la realitate.Gorjeni, consumați produse autohtone, așa cum fac și eu și familia mea, având garanția că așa gustați și un produs real și că faceți un lucru bun menținând pe piață un producător de calitate”, a conchis Elvira Șarapatin.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here