Deputatul Dan Vîlceanu a invitat toţi parlamentarii de Gorj la discuții privind situația angajaților din minerit şi energie

4554

Cei şapte parlamentari de Gorj au fost invitaţi la o întâlnire, de către prefectul Corneliu Răducan Morega, cu liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia, vineri, la Prefectura Gorj.

,,Noi suntem deschiși dialogului. Scopul acestei întâlniri ar fi pentru unii o depresurizare publică. Vom încercă să-i convingem pe ceilalţi parlamentari că varianta optimă pentru angajaţii CEO, având în vedere contextual actual, este să-i ajutăm pe aceşti oameni să iasă la pensie. Vom încerca să-i facem să înţeleagă, poate pentru a suta oară, că există soluţii pentru reducerea vârstei de pensionare în rândul minerilor şi energeticienilor”, a declarat deputatul USR, Radu Miruţă.

Parlamentarii PSD încă nu s-au hotărât
Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a declarat că invitaţiile au fost transmise: „Organizăm această întâlnire la propunerea domnului deputat Dan Vîlceanu. Noi sperăm ca problemele celor din minerit şi energie să fie rezolvate, situaţia fiind una extrem de dificilă pentru ei”, a spus acesta. În schimb, parlamentarii PSD din judeţ, Mihai Weber, Cristinel Rujan şi Claudiu Manta, nu au luat, încă, hotărârea de a participa la masa rotundă organizată pentru vineri: „Am primit invitația, nu ştim dacă vom merge, nu am luat o hotărâre. Noi ne-am făcut partea noastră de treabă, am depus amendamentul la proiectul de lege, pentru reducerea vârstei de pensionare, am stat de vorbă de nenumărate ori cu cei care protestează în faţa Prefecturii Gorj. Vom vedea care este sensul acestei întâlniri şi vom lua o decizie”, a declarat deputatul Claudiu Manta.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here