Deputatul Cupă, vot pentru creditarea IMM-urilor

398

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind Programul de Garantare a Creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii. Prin acest act normativ statul român va garanta credite pentru întreprinderi mici şi mijlocii de maxim 5.000.000 lei.

Deputatul liberal, Ion Cupă, consideră că, în actualul context economic, atât local, cât şi naţional, sprijinul statului este aşteptat, mai ales, în ceea ce priveşte susţinerea facilităţii accesului I.M.M la creditare. “Prin acest program I.M.M-urile pot evolua, astfel încât să valorifice mai bine oportunităţile de dezvoltare. De asemenea, în condiţiile unei rate a şomajului îngrijorătoare, prin acest act normativ se intenţionează preîntâmpinarea desfinţării de locuri de muncă ce ar putea afecta veniturile populaţiei, cu consecinţe directe asupra nivelului de trai’’, a precizat Ion Cupă. Actul normativ adoptat ieri în plenul Camerei Deputaţilor este o măsură liberală ce vine în sprijinul întreprinzătorilor. “Atât la nivelul judeţului Gorj, cât şi la nivel naţional, efectul înregistrat poate fi deosebit de important, exprimat printr-o contribuţie cât mai semnificativă la creşterea produsului intern brut şi a consumului, precum şi la creşterea numărului de locuri de muncă şi implicit la reducerea şomajului, cu efecte benefice asupra întregii economii’’, a subliniat Ion Cupă, deputat pe Colegiul 1.
Potrivit Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind Programul de Garantare a Creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii, linia de credit, cu garanţie de la stat, se acordă pe o perioadă de maximum 24 de luni. Perioada şi modalităţile de rambursare a creditelor este stabilită de instituţia de credit care a acordat creditul conform normelor interne ale acesteia. Valoarea maximă a unei linii de credit care poate fi acordată unui IMM este de 5.000.000 lei. Linia de credit se poate prelungi cu maximum 12 luni.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here