Deputatul Cupă trece astăzi de formalităţile necesare preluării mandatului

304

Deputaţii aleşi sau realeşi pe 9 decembrie au venit luni, începând cu ora 10,00, la Palatul Parlamentului, pentru a face formalităţile necesare preluării mandatului. Ca la fiecare început de legislatură, pentru îndeplinirea formalităţilor s-au amenajat, într-o sală, birouri dotate cu echipamentele şi documentele necesare, printre care şi aparate foto pentru fotografiile de legitimaţie.

Parlamentarii de Gorj nu s-au grăbit să treacă însă de aceste formalităţi, deputatul Ion Cupă anunţând însă că astăzi va fi la Bucureşti pentru a intra însă în posesia legitimaţiei, cartelei de vot şi mapei cu Regulamentul Camerei, cu Constituţia şi cu Regulamentul Camerei Deputaţilor şi a Senatului. La fel vor face şi restul de 10 parlamentari de Gorj care au fost aleşi pentru 4 ani de către cetăţenii judeţului pe cele 8 Colegii. Cupă a declarat că nu s-a grăbit fiind încă bulversat după cele petrecute la alegeri, acesta fiind singurul parlamentar ARD care a reuşit să câştige un mandat de deputat la Gorj. Cu toate acestea, acum Cupă se arată pregătit să “intre în pâine” şi să treacă la nivelul următor, adică la statutul de parlamentar cu acte în regulă, pregătit să îşi ducă la îndeplinire proiectele anunţate pentru gorjeni.

Procedură simplă
Fiecare parlamentar trebuie să treacă pe la unul dintre birourile amenajate special în Palatul Parlamentului cu certificatul doveditor al alegerii lor. Deputaţii merg la un alt birou unde completează fişa personală, CV-ul, declaraţia de avere şi cea de interese, o declaraţie pe propria răspundere privind apartenenţa sau neapartenenţa ca lucrător sau colaborator al Securităţii. Apoi se duc să facă fotografii, să îşi preia legitimaţia, cartela de vot şi mapa cu Regulamentul Camerei, Constituţia şi Regulamentul Camerei Deputaţilor şi Senatului. Unii dintre deputaţii cu ştate vechi se folosesc de fotografii pe care le-au trimis deja pe e-mail sau de cele din mandatul trecut.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here