Deputaţii PD-L şi PSD, la gura lui Morega

243
morega 2Cum se înţeleg parlamentarii gorjeni prin camerele legislative ale Parlamentului României? Mai deloc.
Cel puţin aşa semnala deputatul liberal Dan Ilie Morega, acesta spunând că este foarte supărat pe colegii săi de la Gorj. Excepţia, care şi de această dată confirmă regula că „fiecare trage spuză pe turta sa” în nici un caz pe cea a judeţului ar fi pesedistul Vasile Popeangă, singurul parlamentar gorjean agreat de Morega.

Pentru moment. Motivul ar fi faptul că deputatul PSD a votat cu „da” una din propunerile legislative ale lui Dan Ilie Morega în Comisia de Buget Finanţe, care vizează sprijinirea bătrânilor de 70 de ani fără niciun venit. ”I-a durut în cot pe pesedişti şi care nu au avizat-o în Comisia de Finanţe. De această dată vreau să dau exemplu pozitiv pe Popeangă”, declara Dan Ilie Morega. Deputatul liberal are planuri mari de acţiune în Parlament pentru legea sa. Acesta vrea să îi demonstreze chiar Robertei Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor că ideile sale vor fi conturate într-un act normativ care se va aplica în anii următori.

Cosmin Popescu are telefonul închis pentru Morega
Popescu, colegul de Cameră parlamentară şi totodată lider al PD-L Gorj se pare că preferă să nu stea de vorbă cu deputatul gorjean de PNL.
„Nu prea răspunde la telefon”, deşi liberalul respecta regula şi purta mai întâi discuţii cu adevăratul lider din umbră al portocaliilor de la Gorj, Ionel Manţog. Acesta din urmă se pare că îl pasează de fiecare dată pe preşedintele filialei judeţene a PNL, trimiţându-l la dialog pe probleme de iniţiative parlamentare la interimarul filialei. „Al doilea proiect de lege zace de trei luni de zile la Cosmin Popescu. Băiat bun ca pâinea care nu creşte oricât de multă drojdie i-ai pune”, menţiona Morega.
Cosmin Popescu nu a putut fi contactat telefonic pentru a ne spune dacă într-adevăr are probleme de comunicare cu şeful liberalilor gorjeni.
Militaru – tartore cu tractoraşe, motoraşe
Un alt parlamentar , tot portocaliu, nu a scăpat nici el de împunsăturile lui Morega. Severus Militaru este acuzat de interese privind propriile afaceri în minerit. „Pedeliştii sindicaliştii! Pe ei îi interesează afacerile din minerit gen Militaru. Să vedeţi câte firme are prin care şi-a băgat tractoraşe, motoraşe şi tot felul de utilaje la Motru. Mai e şi lider de sindicat şi mai face şi pe tartorele, că îngeri nu găsim în minerit şi energie. Decât satanişti. Fără viza lui nu se disponibilizează şi nu se angajează nimeni” afirma Dan Ilie Morega. Liberalul îl trimite pe Militaru să-şi facă temele ca lider de sindicat şi să se intereseze de soarta şi condiţiile minerilor. „S-a mai dus în Parlament şi la Comisia de Buget –Finanţe. Probabil să ia finanţe pentru afacerile din minerit. Ce să ştie el finanţe? Probabil ca baba la război” ataca public Morega.
Călinoiu luat la ture. Angheloiu la fel
Penelistul nu a omis să-l critice nici pe Ion Călinoiu, preşedintele GJG Gorj.Nici Radu Angheloiu, nu a scăpat de observaţiile şefului său, chiar dacă fac parte din aceeaşi tabără politică : „Dacă Morega a rezolvat această problemă, a locuinţei , să pună mâna şi Ion Călinoiu şi cu Angheloiu, vicepreşedintele nostru să realizeze ceea ce ne-am angajat în campanie la locale. Acolo unde eu din cele trei partide care au candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean am fost singurul care a luat peste partid. Să înţeleagă odată. Ei au impresia că vorbesc vorbe în vânt de dragul de a vorbi la conferinţele de presă. Câinii latră, ursul merge”.
Oana Paloş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here