Deputaţii gorjeni au decontări lunare de la stat de mii de lei

242

MoregaCamera Deputaţilor a publicat recent un raport referitor la cheltuielile cu deputaţii din Parlamentul României pe luna ianuarie a acestui an. Conform raportului şi listelor de cheltuieli, rezultă că cei şase deputaţi gorjeni au cheltuit mai mult cu achiziţionarea de bunuri şi servicii decât cu cheltuielile de personal ale birourilor din colegiul pentru care au candidat.

Astfel, potrivit listelor întocmite la nivel de ţară, deputaţii gorjeni Dan Ilie Morega, Mugurel Surupăceanu, Cosmin Mihai Popescu, Severus Militaru, Vasile Popeangă şi Victor Ponta au avut aceleaşi venituri de la stat în luna ianuarie a.c., respectiv de 4.232 de lei. Excepţie este Dan Ilie Morega care a fost plătit de către statul român cu câţiva lei în plus, şi anume cu 4.257 de lei.

popeangaTotodată, în raportul întocmit de Camera Deputaţilor, se regăsesc şi listele de cheltuieli cu sumele decontate de stat pentru cabinetele parlamentarilor din colegiile pentru care au candidat, respectiv cheltuielile de personal şi cele cu bunuri şi servicii. Pe colegiul uninominal nr. 1 acolo unde câştigător a ieşit Dan Ilie Morega, cheltuielile cu personalul au fost de doar 1.463 lei, în vreme ce acelea cu bunurile şi serviciile au fost de 6.587 de lei.

Pe colegiul nr. 2, la pesedistul Mugurel Surupăceanu, Camera Deputaţilor a decontat 3.917 lei pentru cheltuielile de personal şi 4.326 de lei pentru cele cu serviciile şi bunurile.

Cosmin Popescu, reprezentantul colegiului uninominal nr. 3 din Gorj a avut decontări de 4.405 popescu cosminlei pentru bunuri şi servicii şi de 4.500 de lei pentru personal, în vreme ce, colegiul său de pe colegiul nr. 4, Constantin Severus Militaru, a cheltuit în ianuarie 2011, 2.043 de lei cu personalul de la cabinetul său şi 4.241 cu bunurile şi serviciile. Statul a decontat pesediştilor Vasile Popeangă (colegiul uninominal nr. 5) şi Victor Ponta (colegiul uninominal nr. 6), sume de 4.496 lei (cheltuieli de personal) şi 4.882 (bunuri şi servicii), în vreme ce pentru preşedintele PSD s-au decontat sume de 4.732 lei ce reprezintă cheltuieli cu personalul cabinetului de parlamentar şi de 4.162, cheltuieli cu bunuri şi servicii.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here