Deputaţii din Comisia de Cultură cer inspecţie la Casa lui Brâncuşi

327

Deputaţii Liliana Mincă şi Ştefan Petru Dalcă, membri ai Comisiei de Cultură, au venit joi, în oraşul lui Brâncuşi. Cei doi deputați și-au manifestat sprijinul pentru proiectele lui Laurian Stănchescu legate de repatrierea osemintelor și de restaurarea casei marelui sculptor și au transmis deja interpelări pe această temă, atât prim-ministrului Victor Ponta, cât și ministrului Culturii. Împreună cu poetul Stănchescu aceştia au vizitat Hobiţa.

DSCN9873Cei doi parlamentari, membri ai PP-DD, şi-au exprimat regretul că autorităţile locale şi judeţene au lăsat în paragină casa în care s-a născut Constantin Brâncuşi. “Am venit la Hobiţa pentru că fac parte din Comisia de Cultură, (…) am trimis deja două interpelări către prim-ministrul Ponta şi ministrului Culturii prin care ne-am arătat sprijinul pentru proiectele lui Laurian Stănchescu.
DSCN9894În interpelările noastre cerem ca restaurarea casei de la Hobiţa a sculptorului Brâncuşi şi redobândirea cetăţeniei şi aducerea osemintelor sculptorului să fie un demers făcut de statul român, şi nu un demers doar al scriitorului Stănchescu. (…) Eu n-am crezut că poate să arate în halul acesta!
Nici nu îmi imaginam aşa ceva. Voi cere o comisie de la Ministerul de Cultură, să vină aici, voi arăta fotografiile de aici în Comisia de Cultură de la Camera Deputaţilor. Vor vedea şi colegii senatori şi deputaţi în ce hal arată casa lui Brâncuşi”.

DSCN9886Şi-a pus bazele în deputaţi!
Laurian Stănchescu are încredere în deputaţi şi crede că avându-i alături în demersurile lui, lucrurile se vor rezolva. “De patru ani fac aceste demersuri oficial. Este pentru prima dată când văd o atitudine parlamentară aici, la Hobița. Prin domniile lor, posteritatea lui Constantin Brâncuși va străluci. Se va crea și oportunitatea pentru repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuși. Oficialitățile din Gorj lasă acest tezaur să se prăpădească. Este inadmisibil și condamnabil să ignori această casă. Este o crimă culturală ce au făcut autoritățile cu patrimoniul Brâncuși!”, a precizat Laurian Stănchescu.
Andrada Bărăitaru

DSCN9850

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here