Deputat: Gorjul a fost pus pe harta investițiilor

1220

Compania națională de drumuri a anunțat, marți, desemnarea câștigătorului pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție necesare construcției drumului expres Craiova – Târgu-Jiu.
Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea SC Egis Romania SA – SC Search Corporation SRL, cu prețul de 20.247.133,77 de lei fără TVA.
Durata contractului este de 24 luni de la data de începere a contractului.
„Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, a transmis CNAIR. Deputatul Dan Vîlceanu susține că „toate angajamentele luate de Partidul Național Liberal sunt acum realitate”. În cazul centurii Târgu-Jiului și podului de la Lainici, procedurile au fost parcurse și lucrările de execuție vor începe imediat ce condițiile meteo vor permite, iar în câteva săptămâni se va semna contractul pentru drumul expres, dacă nu vor exista contestații, a explicat liderul PNL Gorj.
La rândul său, deputatul PSD Mihai Weber susține că nenumăratele interpelări și insistențe legate de soarta proiectului său de suflet, drumul expres Craiova – Târgu-Jiu, au dat roade. „CNAIR a desemnat, în fine, cu o întârziere de un an de zile, firma care urmează să realizeze Proiectul tehnic de execuție a acestei importante investiții. Le-am promis gorjenilor, m-am ținut de cuvânt!”, a spus parlamentarul. Odată cu realizarea studiului de fezabilitate urmează a se stabili și traseul drumului, mai ales că sunt luate în discuție două variante, prin Filiași sau prin Târgu Cărbunești.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here