Deputat, despre împrumutul acordat CE Oltenia: O greșeală!

1954

Deputatul USR Cristina Prună consideră că decizia Guvernului de a acorda un ajutor sub formă de împrumut din trezorerie pentru Complexul Energetic Oltenia este o greșeală și că PNL nu face decât „să cumpere puțin timp până la alegeri”.

„Guvernul intenționează să continue practica de a subvenționa ineficiența companiilor de stat. Guvernul a adoptat în penultima zi a anului un memorandum prin care acordă un ajutor de stat sub forma unui împrumut din trezorerie de 1,2 miliarde de lei pentru Complexul Energetic Oltenia (CEO), cea mai mare companie de stat producătoare de energie electrică pe bază de cărbune. Această decizie este o greșeală. Este doar o prelungire a agoniei pe motiv de alegeri care vor avea loc anul viitor. Problema este că aceste soluții de tip „dregem busuiocul până la alegeri” sunt exact motivul pentru care CEO a ajuns în situația în care este acum”, a scris Cristina Prună, pe Facebook.

Cristina Prună acuză Guvernul Orban că face „aceeaşi ciorbă reîncălzită pe care a făcut-o şi guvernele anterioare”, însă aceasta precizează că împrumutul acordat de stat către Complexul Energetic Oltenia va trebui să treacă şi de aprobarea Comisiei Europene.

Guvernul a adoptat, luni, un memorandum care prevede acordarea unui împrumut Complexului Energetic Oltenia, pentru achiziţionarea certificatelor de carbon pe anul 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here