Deputat de Gorj: Vine potopul!

2089

Economia României va înregistra o scădere semnificativă, de 6% în 2020, după mai mulţi ani de creştere robustă, în timp ce deficitul guvernamental este preconizat să ajungă până la 9,2% din PIB în acest an, potrivit previziunilor economice de primăvară, publicate miercuri de Comisia Europeană.
Liderul Pro România, Victor Ponta, arată că, în acest context, situația va fi și mai gravă decât cea din 2010, atunci când deficitul a fost de doar 6% din PIB. Deputatul de Gorj consideră că Iohannis și Guvernul anunță că stăm bine economic pentru că anul acesta vom avea alegeri, iar în 2021 „vine potopul”.
„Comisia Europeană calculează faptul că România în 2020 va avea o scădere economică de 6% din PIB și un deficit bugetar de 9,25% din PIB. Ca să înțelegem ce înseamnă aceste cifre trebuie să vă spun că în 2010 România a avut o scădere economică de 1,2% din PIB și un deficit bugetar de 6% din PIB! Comparați dvs. cifrele! De ce ne spun dl. Iohannis, Orban și Cîțu că stăm foarte bine economic? Pentru că au alegeri anul acesta! După care vine potopul!”, a spus Victor Ponta. Pentru 2021, Comisia Europeană estimează că economia României îşi va reveni, chiar dacă nu la nivelul de dinaintea crizei, graţie unui avans de 4,2%.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here