Deputat de Gorj: România nu poate visa la independență energetică fără cărbune

713

„Europa mizează pe cărbune! România TREBUIE să facă la fel. Întâi CONSTRUIM noi capacități, apoi le punem în CONSERVARE pe cele existente!!! Mă opun categoric închiderii mineritului din Oltenia și susțin punerea în CONSERVARE (EXCLUS ÎNCHIDEREA) a capacităților pe cărbune doar după ce noile sisteme vor deveni operabile pe piața de energie.

În contextul actual, generat de criza energetică mondială, amplificată de conflictul din Ucraina, țări precum Germania, Austria, Polonia și alte state europene repornesc grupurile pe cărbune! România este OBLIGATĂ să urmeze acest exemplu.

Am mai spus-o și o repet: România nu poate visa la independență energetică fără cărbune!

De aceea, în situația în care varianta ordonanței propuse de ministrul Energiei nu respectă aceste condiții, noi, parlamentarii PSD, avem pregătit un amendament care vizează atât MENȚINEREA ÎN FUNCȚIUNE a capacităților pe cărbune până la finalizarea noilor investiții, cât și latura socială care îi vizează direct pe angajații Complexului Energetic Oltenia”, susţine deputatul PSD Mihai Weber, într-o postare pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here