Deputat de Gorj, propunere către Dăncilă

789

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a formulat în scris o întrebare către premierul Viorica Dăncilă. Liberalul vrea să afle ce soluții are Guvernul pentru Complexul Energetic Oltenia, companie aflată într-o situație financiară gravă. „Având în vedere problemele generate de lipsa de viziune și management eficient al conducerii, dar și condițiile din piața de energie, este evident că este necesară luarea unei decizii imediate pentru redresarea societății unde lucrează peste 13.000 de oameni, și de care depind un județ și o regiune”, argumentează Vîlceanu. Acesta aduce în discuție pierderea record de peste 1,1 miliarde de lei, înregistrată de CE Oltenia la finele anului 2018, „cea mai mare pierdere din istoria companiei”. În plus, mai spune deputatul, pe primele cinci luni din acest an, Complexul Energetic Oltenia ar fi înregistrat o pierdere de aproape 600 de milioane de lei.
Din acest temei, liderul PNL Gorj îi propune premierului Dăncilă „începerea unei discuții publice” în comisiile parlamentare pe proiectul Legii Holdingului, aflat de doi ani în sertarul Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților, unde a fost trimis spre reexaminare.
„Proiectul poate fi adoptat rapid pentru că Guvernul pe care-l reprezentați are majoritate, iar Legea Holdingului ar putea produce efecte benefice pentru CE Oltenia, dar și pentru sectorul energetic, prin realizarea unui mix energetic”, susține Dan Vîlceanu, care vrea să afle punctul de vedere al Guvernului legat de prevederile din proiectul de lege a holdingului. Mai mult, Vîlceanu cere ca raportul Corpului de Control al premierului la CE Oltenia să fie făcut public, așa cum Viorica Dăncilă a promis în timpul vizitei din luna mai, din județul Gorj. În final, parlamentarul vrea să mai afle măsurile pe care le gândește Guvernul, „pe termen scurt, mediu și lung”, pentru energia pe cărbune din Gorj.
O întrebare similară i-a fost adresată și ministrului Energiei, Anton Anton.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here