Deputat de Gorj, mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni

430

Deputatul USR de Gorj, Radu Miruță, a transmis, duminică, un mesaj de Ziua Românilor de Pretutindeni, zi specială dedicată diasporei.

„Aproape 50.000 de gorjeni au emigrat în ultimul deceniu. Gorjul ocupă locul 7 la nivel național în clasamentul celor de până la 34 de ani care au ales o viață în afara României. Jumătate dintre tinerii gorjeni cu vârste între 15 și 34 de ani afirmă că se gândesc la emigrare. Circa 35% dintre gorjeni ar părăsi țara în următorii ani dacă s-ar ivi o ocazie bună.

Roșia de Amaradia este satul din Gorj care ”dispare vara” și se repopulează iarna. Motru și Rovinari sunt între primele trei orașe din România din care se pleacă la muncă în străinătate.

După Siria, România este a doua ţară din lume în topul celor din care au emigrat cei mai mulţi locuitori. Conform ONU, în ultimii 10 ani, cca.3 milioane de români s-au stabilit peste hotare.

Sunt cifre care dor…

Doar schimbând radical în bine lucrurile în România vom putea spera că o parte însemnată a celor care au plecat se vor repatria.

Am lucrat în străinătate. Știu ce vor românii de afară să se schimbe în țara lor natală pentru a se întoarce.

Încerc, după puterile mele, să ajut din Parlamentul României pentru ca această schimbare radicală să devină realitate. Împreună cu toți colegii mei din USR.

Gândul meu bun și astăzi se îndreaptă către toți gorjenii, către toți românii din străinătate, fie ei temporar acolo sau parte din Diaspora! La Mulți Ani!”, a transmis parlamentarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here