Deputat de Gorj, despre relaxarea anunțată de Cîțu: O manipulare grosolană!

946

Opoziția priveşte cu scepticism anunţul făcut de premierul Florin Cîţu privind relaxarea și „revenirea la normalitate” de la 1 iunie.
Deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, spune că este vorba despre „o manipulare grosolană”, în condițiile în care spitalele sunt pline de bolnavi, iar la secțiile de terapie intensivă nu mai sunt paturi libere.
„Premierul Cîțu ne promite revenirea la normalitate, începând cu data de 1 iunie, în timp ce în spitale, la secțiile de terapie intensivă nu mai sunt locuri. Este, în mod evident, o manipulare grosolană, doar vorbe goale, fără niciun suport în realitate, mesaje mincinoase menite să-i amăgească pe românii ajunși la capătul răbdării”, spune Weber.
Potrivit parlamentarului, în ritmul actual de vaccinare, „nu este posibil din punct de vedere matematic să avansezi această dată”, mai cu seamă că „Guvernul abia gestionează procesul de vaccinare al celor aflați pe listele de așteptare”.
În plus, nimic din ce s-a întâmplat în România în ultimul an și jumătate nu justifică optimismul afișat de premierul Cîțu, mai spune liderul PSD Gorj. „Șomajul urcă într-un ritm rapid, prețurile la combustibil, utilități și alimente cresc într-un ritm alarmant, inflația micșorează veniturile oamenilor, afacerile sunt falimentate, centrele de vaccinare nu au personal și, cu toate acestea, guvernanții ne anunță că, de la 1 iunie, toate problemele românilor vor dispărea”, a punctat Weber.
Luni, Florin Cîțu a anunțat constituirea unui comitet interministerial, sub coordonarea sa, „care să asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a României”.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here