„Depozitul ecologic” al Avicola, de la Dănești, stârnește mari nemulțumiri

1549

Societatea care a preluat fosta Avicola din Târgu-Jiu vrea să construiască în comuna Dănești „un depozit ecologic” de gunoi de pasăre. O parte dintre localnici sunt nemulțumiți de această decizie, afirmând că s-au săturat toată vara de mirosul de gunoi de pasăre ce a fost depozitat și împrăștiat în comună.
Leonid Brehui, consilier local USR la Dănești, s-a împotrivit acestui proiect.
„Firmei care are ferma de păsări la fosta Avicola din Târgu-Jiu îi este mai ușor să depoziteze gunoiul groaznic mirositor la Dănești, intoxicând direct satele Dănești, Văcarea și Botorogi, ai căror locuitori nu doresc să li se fure și aerul”, acuză USR Gorj. Și acuzațiile merg mai departe. „La prima ședință de consiliu, când s-a tatonat proiectul de hotărâre în acest sens, Leonid Brehui s-a împotrivit vehement, creând ceva emulație în rândul oamenilor cărora povestea le fusese vândută ca „groapă ecologică cu mirosuri 0 și cu angajări”. Văzând aceasta, la următoarea ședință, când s-a supus la vot proiectul, „din întâmplare” și încălcând legea, pe colegul nostru de la USR nu l-au anunțat de convocarea ședinței, sunându-l din ședința începută și întrebându-l dacă mai ajunge. Este ca povestea cu te împing pe scări și te întreb de ce te grăbești… pe el neanunțându-l premeditat de această ședință, fiindcă avea o mie de argumente împotrivă”, susține Radu Miruță, președintele USR Gorj.
Proiectul de hotărâre a trecut „fără consultarea și voia localnicilor direct afectați”, dar USR nu vrea ca lucrurile să rămână așa. „Leonid Brehui, consilierul USR, se va zbate pentru ca mirosul găinațului de pasăre fermentat să nu intoxice viața locuitorilor din Dănești, așa cum a promis și în campania electorală… și nu va lupta de unul singur. Nu are alături majoritatea consiliului local, dar are alături oamenii mâhniți de observarea minciunilor promise umil în campania electorală de la locale și acțiunile opuse întreprinse acum de primăria „Pro-oameni”, precum și tone de legislație de partea sa. În această săptămână, voi merge împreună cu Leonid Brehui la Garda de Mediu, DSP și Prefectura Gorj pentru a încerca să stopăm această situație care nu ar conveni nimănui”, a mai precizat Miruță, candidatul USR Gorj la Camera Deputaților.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here