Depozitul de la Băleşti, ilegal! Organele abilitate, sesizate

3696

Raportul comisiei mixte de control constituită din ordinul prefectului Corneliu Răducan Morega arată, fără niciun dubiu, că depozitul de „reciclare” de la Băleşti a funcţionat ilegal încă de la început. Constatările din raport au scos la lumină toate neregulile de care acuzau localnicii de la Băleşti.

  • Activitate haotică foarte greu de controlat
  • Autorizaţia de mediu, revizuită de 8 ori!
  • Certificate de urbanism false
  • Acord de funcţionare ilegal

Revoltător este că atât APM Gorj, Primăria Băleşti, cât şi DSP Gorj, au stat cu mâinile în sân, deşi firma  New NCR Reciclare SRL nu avea niciun drept să presteze activităţi industriale în centrul comunei şi, în loc să respecte legea, a uzat de indiferenţa autorităţilor şi a revizuit autorizaţia de nu mai puţin opt ori. De asemenea, primăria a eliberat un Acord de Funcţionare, cu încălcarea legii.

„Am avut dreptate”

Poluarea de la Băleşti a generat 1.200 de semnături ale locuitorilor zonei, într-o Petiţie pe care, Ilie Holtea, cel care a semnalat toate ilegalităţile pentru prima dată la Târgu Jiu TV, în emisiunea lui Narcis Daju, „Necenzurat”, a transmis-o tuturor instituţiilor abilitate. Jurnalistul Narcis Daju a realizat un material amplu, filmând cu drona tot ce se întâmplă la depozitul din Băleşti.

Ilie Holtea a scris următorul mesaj pe pagina sa de socializare:”Astăzi a fost publicat raportul Corpului de Control al Prefectului. Sunt lucruri clare, scrise în acest raport . Tot ce am spus noi este adevărat, activităţile NCR Reciclare  Băleşti sunt ilegale şi sunt făcute cu complicitatea autorităţilor”.

Pe larg despre acest subiect, în ediţia de mâine a cotidianului „Gorjeanul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here