Depozit alimentar, amendat cu 10.000 de lei. Motivul!

634

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj au efectuat, săptămâna trecută, zeci de controale și verificări tematice la unități situate în localitățile: Aninoasa, Baia de Fier, Bălești, Bumbești-Jiu, Drăguțești, Glogova, Motru, Novaci, Padeș, Polovragi, Săcelu, Târgu-Jiu și Turceni, în domeniile alimentar și al sănătății și bunăstării animalelor.
În urma verificărilor, inspectorii DSVSA Gorj au amendat, cu 10.000 de lei, un depozit alimentar. Potrivit directorului DSVSA Gorj, Sorin-Iulian Ștefănescu, la acest depozit nu erau prevăzute mijloace și metode adecvate care să prevină acumularea murdăriei și a prafului pe produsele alimentare depozitate, iar în spațiile de depozitare erau stocate deșeuri de hârtie și plastic.
Mai mult, unitatea nu deținea un spațiu delimitat pentru produs neconform, rampa de livrare-recepție prezenta zone deteriorate, iar operatorul nu deținea contract de acțiuni DDD (dezinsecție, deratizare, dezinfecție) și nici program DDD pentru anul în curs. „Nu se respectau cerințele de depozitare a produselor alimentare, în sensul că nu existau distanțe între stive, nici culoare de acces și nu exista o lotizare internă a alimentelor depozitate”, a mai adăugat șeful DSVSA Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here