Depistaţi la volan cu o alcoolemie peste limita legală

302

Mai mulţi conducători auto au intrat în vizorul oamenilor legii după ce au fost prinşi conducând autoturisme pe drumurile din judeţ, având o alcoolemie peste limita legală. Pe numele lor au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a  unui autovehicul pe drumurile publice având o concentraţie alcoolică peste limita legală.

În dimineaţa zilei de 20 iunie, la ora 08:10, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti au depistat în trafic un bărbat de 31 ani, din Drobeta Turnu Severin, care se deplasa cu autoturismul personal pe DJ 661, din direcţia Filiaşi – Târgu-Cărbuneşti, având o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Filiaşi, judeţul Dolj, pentru recoltarea de probe biologice, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având o concentraţie alcoolică peste limita legală.
În dimineaţa aceleiaşi zile, în jurul orei 10:40, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au depistat în trafic un bărbat de 37 ani, din Comuna Turburea, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală având o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Orăşenesc Turceni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, dar a refuzat recoltarea. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de refuz de la prelevarea de mostre biologice, cercetările continuând cu autorul în stare de libertate. Cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice având o concentraţie peste limita legală admisă s-a ales şi un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Peştişani, depistat în noaptea de sâmbătă spre duminică de către poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Târgu-Jiu în timp ce conducea autoturismul personal pe DJ 672 – Boroşteni, având o concentraţie alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni mai este cercetat penal şi un bărbat în vârstă de 33 de ani, din municipiul Craiova, depistat în dimineaţa zilei de 22 iunie, de către poliţiştii din cadrul Biroului Rutier, conducând un autoturism pe strada 9 Mai din municipiul Târgu-Jiu, deşi avea o concentraţie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here