Depistaţi cu marfă fără acte de provenienţă

310

tigari-ascunse-sub-presurile-masinii_resizePoliţiştii gorjeni, pe parcursul unor acţiuni în mediul rural pentru verificarea respectării legalităţii în domeniul transportului rutier de mărfuri, au identificat mai multe persoane cu marfă fără acte.

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Băleşti, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Gorj, au depistat, miercuri, în trafic un bărbat de 33 de ani, din comuna Slivileşti, care transporta cu o autoutilitară legume şi fructe. Pe parcursul controlului, conducătorul auto a declarat că marfa a cumpărat-o dintr-o piaţă agro-alimentară din municipiul Târgu-Jiu, cu scopul de a o valorifica unei societăţi comerciale cu punctul de lucru în comuna Mătăsari. Procedând la verificarea documentelor, poliţiştii au constatat că bărbatul deţinea factură doar pentru o cantitate de 547,5 kg mere. Pentru restul de marfă, respectiv 500 kg cartofi, 135 kg roşii, 210 kg castraveţi şi 29 kg morcovi, nu deţinea documente legale de provenienţă. Poliţiştii au dispus sancţionarea contravenţională a transportatorului, cu amendă în cuantum de 1.000 lei. De asemenea, ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat întreaga cantitate de legume, evaluată la suma de 2.000 lei.

Contrabandă cu ţigări

Poliţişti ai posturilor de poliţie Stăneşti şi Leleşti, sub coordonarea unui ofiţer din cadrul Formaţiunii Poliţie Rurală a Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, au identificat 2 persoane care transportau produse accizabile – cafea şi ţigări, fără documente de provenienţă. Poliţiştii au dispus sancţionarea contravenţională a celor două persoane, cu amenzi în cuantum de 2.000 lei, iar bunurile, evaluate la suma de 1.210 lei, au fost confiscate. Astfel, cu ocazia efectuării unui control în trafic, pe raza comunei Leleşti, poliţiştii au depistat un bărbat de 38 ani, din oraşul Tismana, care transporta în vederea comercializării, 80 pachete ţigări, pentru care nu deţinea documente de provenienţă. La scurt timp, tot pe raza comunei Leleşti, a fost identificat un bărbat de 54 ani, din comuna Padeş, care transporta în vederea comercializării, 20 pachete ţigări, fără a deţine documente de provenienţă.

Tot miercuri, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au stabilit că un bărbat de 36 ani, din municipiu, deţine în autoturismul proprietate personală, mai multe pachete de ţigări, posibil provenite din contrabandă.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul deţinea un număr de 40 pachete de ţigări, care nu aveau aplicat timbru de marcaj fiscal şi pentru care deţinea documente legale de provenienţă. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată, poliţiştii întocmind pe numele celui în cauză acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here