Dependenți de vânzarea de jucători

254

Șansele ca sume importante să mai vină de la asociații Pandurilor scad odată cu trecerea timpului, situație care îi face pe conducătorii echipei gorjene să se gândească tot mai mult la modul în care gruparea se poate autofinanța.

Nici ultimele schimbări din conducerea CEO nu aduc mai multă speranță în privința unei finanțări consistente din partea complexului, Narcis Răducan mărturisind că o perioadă nu există o altă variantă decât ceea a autofinanțării: “Deocamdată nu ne putem baza pe sprijinul financiar de la CEO. E o situație nu tocmai plăcută. De la începutul anului ne-am autofinanțat, dar avem speranța ca până la urmă să se clarifice această problemă pentru că este foarte greu să te autofinanțezi, un club de provincie, în condițiile în care ai de gestionat și niște datorii din urmă. La ultima ședință AGA, asociații și-au manifestat dorința și speranța că lucrurile se vor îndrepta. Unii dintre ei ne-au și ajutat, domnul David, de la Artego, în momentele importante a fost alături de noi. Nu sunt sume spectaculoase, dar sunt sume cu care putem merge înainte. Știu că ne-am dori cu toții ca problemele să se rezolve peste noapte, dar, din ce văd, lucrurile nu stau așa…”, a declarat președintele Pandurilor. Acesta crede că echipa poate depăși momentul dificil prin forțe proprii pentru că în perioada următoare în conturile echipei vor intra banii de la televiziuni, dar și din transferul golgheterului Ligii 1, Ioan Hora: “Există în perioada următoare să avem încasări, tot autofinanțare se numește, bani din drepturi TV, este iminentă plecarea lui Hora și iarăși este o sursă de venit importantă. Între timp, asociații, așa cum am discutat, vor încerca să-și îndeplinească și ei caietul de sarcini, să zicem așa”, a mai spus Răducan.

“Ne obișnuim cu ideea că Hora va pleca”
Dincolo de drepturile TV, care reprezintă pentru oricare dintre echipele din Liga 1 o cotă covârșitoare din bugetul anual, Pandurii poate face bani și din transferuri, iar plecarea jucătorilor ajunși la un vârf de formă reprezintă un lucru absolut firesc, consideră Narcis Răducan: “Este și normal să fim dependenți în mare măsură de vânzarea unor jucători. La orice club din lumea asta este creat un mecanism prin care unul sau doi jucători pe an trebuie să plece. Indiferent că de mâine vom avea conturile pline sau mai puțin pline, Hora va pleca! Așa a fost și înțelegerea cu jucătorul și sunt de părere că atunci când un jucător atinge forma maximă trebuie lăsat să plece și toată lumea are de câștigat. Este și foarte greu să îl mai motivăm pe Hora în momentul în care acum se vehiculează salarii de 5-6 ori mai mari decât îi oferim noi”, a declarat oficialul echipei târgujiene. Acesta a adăugat că este normal și ca oamenii din conducerea unei echipe să caute permanent să facă plecările să nu fie puternic resimțite prin aducerea unor noi jucători cel puțin la fel de dornici de a face performanță ca și cei plecați: “Ne obișnuim cu ideea că Hora va pleca, dar ne aducem aminte că în vară nici nu era luat în calcul Hora. Așa că vom căuta, vom identifica, împreună cu Edi, și alți jucători la fel de motivați, așa cum a fost și Hora și Săpunaru, când a venit, și Ropotan. Tot noi am făcut acest lucru și vom încerca să repetăm isprava, deși nu este simplu”.

Doar Hora are ofertă acceptabilă
În condițiile în care orice ban adus la buget este bun, Pandurii ar vinde probabil pe oricine, însă nu și în orice condiții, pare să spună Narcis Răducan: “Nu sunt oferte importante pentru alți jucători. Sunt oferte la bani puțini care nu ne avantajează”, a declarat președintele Pandurilor. Dintre jucătorii rămași la Pandurii după sezonul trecut, Nistor, Bunoza, Mrzljak, Droppa sau Acsinte sunt jucători care ar putea aduce bani în conturile echipei gorjene, însă ofertele primite se pare că sunt încă departe de valoarea la care conducătorii pandurilor își evaluează jucătorii.
Și în privința lui Hora, chiar dacă ofertele pe care clubul le-a primit sunt bune, după spusele conducătorilor, jucătorul trebuie acum să accepte condițiile noii echipe, dacă atacantul nu ajunge la un numitor comun cu aceasta, Pandurii își va păstra jucătorul: “Pentru Hora, într-adevăr, sunt mai multe oferte, dar în ecuația asta trebuie să fie de acord toate cele trei părți. Adică noi, clubul respectiv și, bineînțeles, Ioan Hora. El este la pregătiri, în cazul în care ne vom înțelege ne vom strânge mâna, dacă nu, atunci ne va reprezenta în Europa League și Ioan Hora pentru că mai are contract un an de zile. Abia începe perioada de transferări și știm din experiență că în an cu campionat european sau mondial lucrurile merg mai greu în privința transferurilor, așa că suntem pregătiți pentru ambele scenarii. Dar cred că în curând Hora va pleca”, a conchis Narcis Răducan.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here