Denisa Tîlvescu va reprezenta România în finala olimpică

633

Gorjeanca Denisa Tîlvescu are șansa de a face istorie pentru canotajul românesc. Sportiva din Târgu-Jiu se va bate pentru medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Echipajul feminin de 8+1 al României a obținut calificarea în finală de pe locul întâi, după ce a devansat bărcile Canadei și Chinei. Din echipă mai fac parte Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Mădălina Bereș și Daniela Druncea. În semifinale, tricolorele au stabilit și un nou record mondial, vâslind spre victorie în 5:52.99. Vechea performanță data din 14 iulie 2013 şi fusese stabilită de echipa SUA la Lucerna. România a câștigat titlul olimpic la Tokyo, miercuri, la dublu vâsle feminin, prin canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș.
De asemenea, delegația noastră a cucerit medaliile de argint în proba masculină de patru rame, prin Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari.
„Sunt extrem de mândră de ei, așa cum sunt de toți sportivii Federației Române de Canotaj. Mă bucură enorm să îi văd cât sunt de muncitori și cât de sus țintesc. Atunci când vine vorba despre a face performanță și despre a-și îndeplini visele, nimic nu e prea mult sau prea greu. Le felicit pe Simona și Ancuța pentru evoluția lor din ultimii ani și mai ales pentru performanța extraordinară de la Tokyo. Îi felicit și pe Mihăiță, Mugurel, Ștefan și Cosmin pentru că au urcat pe podiumul Olimpic. Am trăit, ca de fiecare dată, emoțiile la cote maxime alături de ei. Două medalii în prima zi a Finalelor de la Tokyo, una de aur, iar alta de argint. Un rezultat foarte bun! Le doresc succes și celorlalți sportivi, sunt alături de ei și îi susțin din tot sufletul”, a declarat Elisabeta Lipă, potrivit unui comunicat remis de Federația Română de Canotaj. ,,Acest aur şi acest argint ne readuc gustul de a câştiga medalii la JO. Foarte importante aceste medalii, un aur obţinut extrem de clar şi frumos, apoi un argint adus de nişte băieţi extraordinari. Sunt sportivi care merită toată stima noastră. Am avut mari emoţii, dar sunt emoţii frumoase, mi-au dat şi lacrimile”, a declarat preşedintele COSR, Mihai Covaliu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here