Denisa Tîlvescu, campioană europeană cu România: ,,Îmi plac competițiile, îmi plac provocările și adrenalina”

546

Canotoarea din Târgu-Jiu, Denisa Tîlvescu, a reușit din nou să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului european. Sportiva gorjeancă a bifat un nou titlu suprem alături de barca 8+1 a României. Competiția s-a desfășurat la Poznan (Polonia), iar delegația României s-a întors acasă cu șase medalii: patru de aur, una de argint și una de bronz. Coechipierele Denisei sunt Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş și Daniela Druncea.,,Nu pot să spun că a fost o cursă dificilă, dar a fost o etapă prin care a trebuit să trecem ca să vedem unde ne aflăm. Suntem de mai bine de 12 luni în cantonament. Am fost și 2 luni acasă, ne-am antrenat pe simulator, dar nu ne-am abătut de la programul nostru. Totuși, eram curioase cum decurg competițiile, cum s-au antrenat și celelalte sportive. Pentru barca de 8+1 a fost un pas peste care trebuia să trecem și cum decurg lucrurile pentru anul viitor”, a declarat Denisa Tîlvescu. Pe lângă barca-regină, cele mai strălucitoare medalii au fost obținute de echipajul de dublu rame feminin (Adriana Ailincăi, Iuliana Buhuş), dublu rame masculin (Ciprian Tudosă, Marius Cozmiuc) și dublu vîsle feminin (Simona Radiş, Ancuţa Bodnar).Argintul a revenit echipajului opt plus unu masculin(Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc, Adrian Munteanu), iar bronzul a fost obținut de echipajul dublu vâsle categorie uşoară (Ionela-Livia Cozmiuc şi Gianina-Elena Beleagă).
Următorul obiectiv al Denisei este titlul olimpic de la Tokyo. Competiția din Japonia a fost devansată din cauza pandemiei și va avea loc în 2021. Sportivele noastre vor avea o pauză de numai două săptămâni, dar după competițiile interne. Din noiembrie, canotoarele se pregătesc pentru Jocurile Olimpice, iar supercampioana din Gorj abia așteaptă să concureze la cea mai prestigioasă întrecere.,,Am ajuns în țară și de mâine voi fi la Iași. Miercuri și joi, vor fi Campionatele Naționale acolo, iar după asta o să urmeze 14 zile de vacanță. Asta va fi perioada de relaxare până ne vom relua antrenamentele. Vom începe undeva pe la 1 noiembrie. 2021 va fi un an plin pentru noi. Pe calendar sunt puse cupele mondiale, campionate europene și regatele de calificare pentru Jocurile Olimpice. Barca 8+1 încă nu e calificată, mai avem pași de făcut. Rămâne de văzut cât va fi de greu sau de diferit. Este competiția supremă, lupta se va da la sutimi de secundă. Personal, abia aștept. Îmi plac competițiile, îmi plac provocările și adrenalina. E o chestie cu care mă hrănesc și mă alimentează. Mi-au lipsit foarte mult concursurile. Sunt atâtea emoții și trăiri pe care le ai”, a mărturisit Denisa.Denisa Tîlvescu este campioană olimpică la tineret, titlu câștigat, în 2014, împreună cu Cristina Popescu, din Rovinari. Atunci, tinerele noastre canotoare s-au impus la competiţia de la Nanjing (China).

Elisabeta Lipă: Privesc deja cu optimism către Jocurile Olimpice
Delegația României s-a întors în țară luni. Lotul de seniori din cadrul Federației Române de Canotaj a luat parte la Campionatele Europene cu 12 echipaje, însumând 45 de sportivi. România s-a clasat pe locul 2 pe națiuni după numărul de medalii câștigate, în urma Olandei.„După succesul de la Europenele de Tineret și Juniori, iată că și seniorii noștri nu s-au lăsat mai prejos si au făcut performanță la Poznan, câștigând 6 medalii, dintre care 4 de aur, 1 de argint și 1 de bronz! Lotul de Canotaj al României a demonstrat încă o dată că este puternic, închegat și pregătit să obțină rezultate remarcabile la toate marile competiții. Îi felicit pe toți sportivii, de la primul la ultimul, pentru ambiția și dăruirea de care au dat dovadă nu doar la aceste competiții, ci pe tot parcursul acestui an de grea încercare. Sper ca anul 2021 va fi unul mult mai bun pentru noi toți și privesc deja cu optimism către Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde îmi doresc să obținem medalii cât mai strălucitoare!”, a declarat Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here