Demolatorul României

265

Cu toate relele celui care l-a împuşcat pe Ceauşescu numai şi numai spre a-i lua locul, „săracul şi cinstitul” e un dulce copil. Ce-i drept, demolarea României şi transformarea ei într-o piaţă de desfacere de pe atunci a început.

Numai că, desăvârşirea operei pornite de cuplul Iliescu-Roman, dimpreună cu sfetnicul lor Silviu Brucan se petrece sub ochii noştri. În ultimii opt ani ai Regimului Băsescu. Într-un fel, un regim sprijinit pe neorânduială, haos adicătelea, şi plasarea în funcţii cheie a incompetenţilor. Din Justiţie – Parchetul general, DNA, Ani şi prin subjugarea serviciilor de informaţii. Numai şi numai în interes personal, dar în numele interesului naţional. Care interes naţional a dispărut cu desăvârşire. De nu mai poate fi găsit nici cu lupa.
Expertul în jelanii şi plâns la comandă – a se vedea Cazul cu „Dragă Stolo” – ţi-a exersat „talentele” şi la cacealmaua realegerii dubioase din 2009, ca şi la referendumurile din anii 2007 şi 2012. Să te cruceşti, nu alta, când îl auzi bălăcărind fără jenă actuala putere, căreia îi pune în cârcă fără ruşine starea catastrofală – economic, socială şi educaţională – lăsată de GuvPreşBăsescu-Boc.
Zeus repetă, ca un gramofon stricat, placa blocării plăţilor de către Uniunea Europeană, aruncând-o în spinarea cabinetului Ponta. Cu toate că blocarea fondurilor europene s-a produs din pricina neregulilor/potlogăriilor constatate de Comisia Europeană între anii 2009-2011. Vinovaţii adevăraţi fiind nimeni alţii decât Băsescu, Boc, Udrea, Boagiu, parţial Mihai Răzvan Ungureanu şi Compania Portocalie.
Mai noul purtător de vorbe al ARD se crede tot în garajul din strada Comăniţei. Vorbeşte mai mult neîntrebat, la surogatele de conferinţe de presă mimate la Palatul Cotroceni. De unde se răţoieşte la primul ministru Victor Ponta, pe motiv că liderul PSD ar vrea un veto la sumitt-ul Comisiei Europene. Bolborosind că şefii de state se vor prăpădi de râs şi vor intra sub mese.
Cel autoproclamat Zeus uită că are de apărat interesele României. Nu interesele unor Merkel, Barroso, Martin Schultz şi Gordon Taylor, trimisul de peste Oceanul Atlantic al Departamentului SUA, domni şi doamne care l-au scos temporar di Garajul aflat pe str. Comăniţei, reinstalându-l la Cotroceni drept Guvernator al Coloniei lor numită încă România. Cu sediul la Palatul din Dealul Cotrocenilor.
Se ştie foarte clar că în privinţa dezbaterilor despre bugetul european multianual pe perioada 2014-2020 era mai potrivită prezenţa primului ministru Victor Ponta. Numai că mandatul participării la reuniunea Comisiei Europene a uzurpat-o cetăţeanul Traian Băsescu şi a sa curte Constituţional personală.
Tot „Zeus” mai bălmăjeşte ceva de genul „Am dreptul de a vorbi şi de a spune adevărul”, apoi o lasă mai moale şi pretinde că „Nu e treaba mea bătălia politică”. Păi atunci de ce se amestecă în vălăul politichiei? Cu acuze apocaliptice la adresa României care, cică, n-ar fi „stat de drept”. Chit că şi Curtea Sa Constituţională votase referendumul şi înlocuirea preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi a Senatului.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here