Democraţie fără spectatori

243

bunila (1)Recentele dezvăluiri asupra identităţii proprietarilor oculţi ai averii naţionale n-au adus pentru cetăţeanul de rând nicio lămurire. Cei 5 iniţiaţi în oculta financiară (Dinu Patriciu, Sorin Ovidiu Vântu, Dan Voiculescu, Attila Verestoy şi Ioan Niculae) nu reprezintă trezorierii averii naţionale confiscate după

decembrie 1989, ci plevuşca; adevăraţii deţinători ai averilor nu au nume pentru conştiinţa publică iar conturile lor sunt bine ascunse pentru orice instituţie a statului de drept. Guvernele Boc păcătuiesc prin imposibilitatea gestionării produsului intern brut pentru care nu au avut niciodată un ministru de finanţe. Implicarea lui Mihai Tănăsescu, actualmente funcţionar al FMI, mă duce cu gândul la faptul că miniştrii de finanţe din ultimii 20 de ani n-au avut interesul conservării bunăstării românilor, ci pur şi simplu distrugerea givernisirii ultimului preşedinte patriot din istoria naţiunii. Ca să lămurim misterul trebuie să spunem că ultimul preşedinte patriot a fost şi primul preşedinte al republicii, ceilalţi acţionând ca nişte marionete condamnabile. În acest moment România nu mai are prieteni pentru că nu mai prezintă nici un interes geo-strategic şi marile puteri preferă oricând o înţelegere la putere cu inamicul decât una nesigură cu un aliat pervers. Preşedintele Traian Băsescu amăgeşte angajaţii din sectorul bugetar cu revenirea la salariile din 2008 către sfârşitul anului 2011, dacă economia se va redresa. În acelaşi timp, Sorin Blejnar se angajează să verifice marile averi ca să le impoziteze sau să confişte ce este nedeclarat. De fapt, el arată pisica către bogătaşii anonimi care şi-au văzut de treaba lor şi au făcut, vreme de 20 de ani, bani negrii şi conturi în băncile străine. Nimeni nu va ajuta România să ajungă la aceste tezaure pentru că România nu are nici o dovadă asupra paradisului fiscal care a existat în paralel cu cele mai aspre normative financiare din lume. Proştii au plătit întotdeauna aceste obligaţii iar deştepţii s-au sustras şi este posibil ca ei să aibă dublă identitate.

NOTĂ: Într-o ţară plină de maidanezi, turbarea a început să facă victime printre copiii de lux. Marilor lideri din puterile paralele nu le mai trebuie dosare de la procuratura pentru că ei înşişi au dosarele contracandidaţilor lor. Ca să le poată condamna fărădelegile, confisca averile, oamenii de ordine trebuie să-şi aducă aminte doar de faptul că aceşti lideri se folosesc de banii membrilor din sindicatele lor, care reprezintă tot un fel de avere publică. Pentru aceşti boieri de stânga averile sunt inutile. De aceea ele trebuie folosite pentru eradicarea sărăciei naţionale. Într-un stat de drept hoţii nu au statut aparte. Ei sunt supuşi aceloraşi drepturi şi obligaţii pe care le are orice sărman. Un singur lucru este necesar: puterea politică trebuie să îi scoată de pe lista privilegiaţilor.

Constantin Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here