Demisii în masă la Protecţia Copilului

430

protest cjas (6)Peste 70 de angajaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au demisionat din cauza salariilor mici.

Directorul general al instituţiei susţine că există semnale cum că ar mai fi şi alţi angajaţi care vor părăsi Protecţia Copilului.

Cuţitul le-a ajuns la os salariaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Salariile mici, raportate la cheltuielile personale şi ratele bancare, i-au determinat pe mulţi dintre aceştia să-şi ia inima în dinţi şi să demisioneze. Cei mai mulţi dintre ei au plecat în străinătate, nemaifăcând faţă achitării chletuielilor lunare pe care erau nevoiţi să le acopere din Constantin Preoteassaveniturile realizate aici. Astfel, numărul demisiilor înregistrate la nivelul DGASPC Gorj a ajuns la nivelul zecilor în 2010, iar pentru acest an se preoconizează că se va continua fenomenul de părăsire a sistemului asitenţei sociale şi protecţiei copilului. „Până la 1 ianuarie, peste 70 de persoane au demisionat din DGASPC şi sunt semnale că ar mai pleca şi alţii”, a precizat Constantin Preoteasa, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.

Părăsirea sistemului, soluţia cea mai bună

Conducerea DGASPC nu îi poate ajuta pe oameni, întrucât nu de ea depinde o mărire a salariilor, la fel cum nu ea le-a diminuat. Practic, în această situaţie, tot mai mulţi salariaţi consideră că cea mai bună soluţie este părăsirea sistemului şi căutarea unui loc de muncă mai bine plătit. „Nu avem ce să facem şi nu putem să-i ajutăm pe oameni. Salariile sunt foarte mici, dar nu depinde de noi rezolvarea acestei probleme”, a adăugat directorul general al DGASPC Gorj.

Exemplul demisionarilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a fost urmat şi de angajaţii altor direcţii din ţară, unde numărul demisiilor îl depăşeşte pe cel înregistrat în Gorj.

Minodora Sucea

La Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui au fost înregistrate 200 de demisii. „Majoritatea angajaţilor de la noi au ajuns să încaseze între 480 şi 700 lei pe lună. Aproximativ 200 de angajaţi şi-au înaintat până în prezent demisiile. Mulţi dintre aceştia sunt asistenţi maternali, care odată cu încheierea raporturilor de muncă cu instituţia au înapoiat la DASPC copiii luaţi în plasament. Avem un deficit foarte mare de personal iar dacă aceste plecări vor continua nu ne vom mai putea desfăşura activitatea”, a declarat joi pentru AGERPRES Ionel Armeanu Ştefănică, directorul DASPC Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here