Demisie în Guvern!

2039

Scandalul privind documentele cu antetul Guvernului, folosite în campania electtorală internă a PNL, s-a lăsat cu o demisie. Deocamdată, organele de cercetare penală nu au intervenit în vreun fel, deși fapta este destul de gravă.

Mioara Costin a înaintat o cerere de a fi eliberată din funcţia de consilier de stat pe probleme de comunicare de către premierul Florin Cîţu, după scandalul documentelor cu antetul Guvernului, de la cancelaria prim-ministrului, folosite în campania PNL, anunță presa centrală.

Potrivit documentului, Mioara Costin consilier de stat pe probleme de comunicare le cere unor lideri PNL să transmită către ea și colega sa, informații pe care le au despre tabăra Orban, pentru a le face publice în presă.

Confruntat cu situaţia, premierul Florin Cîţu a recunoscut că astfel de practici, de a folosi resursele Guvernului, adică ale statului, într-o campanie politică nu este corectă şi nu pot fi tolerate.

„Eu nu tolerez așa ceva, dacă se dovedește veridic. (…) V-am spus că nu tolerez un asemena comportament, dar cine spune că e un document real trebuie să demonstreze”, a afirmat premierul la insistențele jurnaliștilor.

În paralel, preşedintele PNL, Ludovic Orban a solicitat ca cine a elaborat acel document „trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”.

În acest context, Mioara Costin a solicitat premierului să fie eliberată din funcţie.  Anunțul vine la scurt timp după ce comunitatea Declic a transmis că depune un denunț pe numele premierului Florin Cîțu și pe cel al consilierei de stat Mioara Costin pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu și abuz în serviciu.

Cererea de eliberare din funcţie a fost acceptată şi urmează a fi publicată în Monitorul Oficial, relatează Antena 3.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here