Demisie amânată, la Primăria Peştişani

187

pestisani primarieAşa după cum anunţam în ziarul de ieri, pe la orele 12, la sediul Primăriei Peştişani, urma să se-ntrunească membri Consiliului Local într-o şedinţă extraordinară. La fel ca şi în cazul altor directori ai SC „UTIL BONUS” SRL, care şi-au încheiat mandatul tot prin demisie, şi actualul director, Alin Fuiorea, avea aceeaşi soartă.

Decisă, se pare, de primarul încă în funcţie, Florin Pavel, omul cu mai multe dosare penale aflate pe rol şi întocmite de Curtea de Conturi.

Bunele şi relele lui Alin

Sigur că majoritatea oamenilor cu scaun la cap îl găsesc vinovat de starea proastă a absenţei apei de pe conducte. Ce-i drept, Alin Fuiorea s-a străduit să facă ceva de când este răspunzător de firma ce asigură gospodărirea comunală. Drumurile erau curate în toate anotimpurile, iarna intrau plugurile de la prima oră, iar gunoaiele se ridicau conform graficului. Are şi el vina lui, întrucât a acceptat managementul unei firme falimentare, ajunsă cu o datorie de 2,1miliarde de lei vechi către Groapa de gunoi ecologic Bârseşti. Apoi, tariful infim de 6 lei, pauşal-lunar, pentru apă în fiecare gospodărie nu l-a stabilit el. Însuşi primarul Florin Pavel îşi recunoştea vina în acest sens. Iar una din gravele erori comise de directorul Alin Fuiorea a fost că la adunarea cetăţenească, din 31 iulie a.c., atunci când se căutau soluţii pentru rezolvarea lipsei de apă a declarat: „Bine, trecem la plata conform cifrelor înregistrate de apometre şi modificăm tarifele. Dar apometrele nu vor înregistra corect deoarece nu s-au montat cele 64 de aerisitoare automate pe reţeaua de apă!” Iar pentru cine nu cunoaşte, absenţa aerisitoarelor atrage după sine măsurarea greşită de către apometre. Aşa că va fi crescut consumul, deci mincinos. Iar cetăţenii vor fi, cum nu este normal, în pierdere. Nefiind specialist, consemnez şi opinia celor care susţin că prezenţa aerului pe conductă ar paraliza chiar funcţionarea apometrelor.

Pe cine nu laşi să moară

Mai informat pare a fi consilierul local Constantin Fuiorea, organizatorul acelei dezbateri cu o prezenţă numeroasă. El susţine că Alin Fuiorea a mai gafat şi la alegerile locale din 2008. Pus pe lista PSD, pe un loc eligibil, a ieşit firesc consilier local. Numai că, a avut un moment de slăbiciune, de sentimentalism şi a renunţat în favoarea fostului său profesor Petre Cornoiu. Unul ahtiat după putere, care-a tras sforile să ajungă viceprimar şi după destituirea “vicelui” Nicolae Nicolcioiu(PDL) prin votul USL. De data aceasta, se zice că Petre Cornoiu(vicepreşedinte PSD) este acela care s-ar afla în spatele demisiei lui Alin Fuiorea. Exact ca-n povestea cu „pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti. Cam singura povaţă ce-a deprins-o prof. Petre Cornoiu de la Tătuca Ion Iliescu. Uzurpatorul lui Nicolae Ceauşescu şi căruia Elena Ceauşescu i-a spus: „Vezi Nicule, când ţi-am spus io că trebuia să termini cu Iliescu!” Povestea cu imixtiunea prof. Petre Cornoiu este plauzibilă, mai ales că Alin Fuiorea lăsa impresia că se-nţelege bine cu primarul Florin Pavel. Care, cică, i-ar fi promis că-l va face viceprimar în 2012! Mai ştii? Între timp, cele şase sate din comuna Peştişani care-ar fi trebuit să beneficieze de apă potabilă nu au nicio picătură la pompă.

Sanepidul şi Garda de Mediu au luat la puricat Primăria!

Aminteam că atât Sanepidul, cât şi Garda de Mediu Gorj au luat probe de apă aşazisă potabilă de la un Bar din centrul Peştişanilor, încă de marţi. Numai că şi miercuri şi joi apa a fost întreruptă. Iar maşinile celor două instituţii de control gorjene se aflau parcate şi ieri în faţa Primăriei Peştişani. Convocarea membrilor Consiliului Local Peştişani pentru şedinţe de joi, cea amânată, s-a făcut telefonic. Asta, ca să-i dăm crezare consilierului local Constantin Fuiorea datorită faptului că secretara primarului Florin Pavel şi, de fapt, a Primăriei Peştişani se găseşte în concediul de odihnă.

Pleacă Alin Fuiorea, vine novicele Ilie Fuiorea!

Nu se cunoaşte, în cazul acesta, dacă în afara demisiei directorului SC „UTIL BONUS” SRL, Alin Fuiorea mai sunt şi alte puncte pe ordinea de zi. Ieri, li s-a mai precizat că noul director se va numi Ilie Fuiorea, fără vreun grad de rudenie cu cei doi pomeniţi mai sus. Este un tânăr din Peştişani, fost şef de echipă la ARTEGO Târgu Jiu şi proaspăt absolvent al unei facultăţi. Evident, cu toate bunele sale intenţii, fără vreo experienţă în domeniu. Are o mare calitate, fiind prietenul primarului Florin Pavel. De acum, va fi clar că noul director al SC „UTIL BONUS” SRL, Ilie Fuiorea, ce va fi instalat marţi, 16 august a.c., are o misiune grea. Dar s-ar putea ca el să fi fost ales, fără vreun concurs pentru ocuparea postului, anume pentru viitoarea campanie electorală a primarului Florin Pavel.

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here