DEMISIA lui Ciobotărică, cerută de 3000 de gorjeni!

349

Politicieni, sindicaliști, dar și simplii cetățeni ai Gorjului au protestat, adunându-se aproape 3000, în centrul municipiului Târgu-Jiu, cerând astfel sistarea demersului Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, susținut și de ministrul Economiei, de a muta sediul CEO la București. Cei care le-au vorbit de la tribună cetățenilor adunați în Piața Prefecturii au spus toți că soluția opririi acestei operațiuni menite să lase Gorjul fără minerit și energie este demisia celor care conduc acum CEO, mai exact a managerului interimar Laurențiu Ciobotărică și a celor care se află în Consiliul de Supraveghere.

Primarii din Gorj, de la PSD, PNL, UNPR și chiar de la ALDE au venit, ieri după-amiază, la mitingul PROTEST CEO (1)organizat de liberali în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu pentru a protesta față de decizia luată în secret la CEO de mutare a sediului societății în Capitală. Sindicaliștii de la Federația Univers, dar și unii, puțini la număr, de la FNME au venit la acțiune, ei cerând, alături de greviștii foamei de la CEO, demisia lui Ciobotărică și a Consiliului de Supraveghere al companiei, pe care toți i-au văzut vinovați de hoția care este pe cale să se întâmple cu societatea din Gorj.
Protestul a fost deschis de senatorul Tudor Barbu, dar în fața mulțimii a luat cuvântul și avocatul Gheorghe Pecingină, aflat în greva foamei, dar și liderii sindicali Adrian Marciuc și Gabriel Căldărușe.
În piață, pensionarii, salariații CEO și simplii cetățeni ai orașului au strigat: “Demisia”, “Hoții”, “Vrem să muncim, nu să cerșim”!.

Dan Vâlceanu intră în grevă!
În fața protestatarilor a vorbit și Dan Vâlceanu, copreședintele PNL Gorj, care a concluzionat în fața PROTEST CEO (2)mulțimii că Ciobotărică nu are ce căuta în actuala funcție, pentru acesta fiind bună doar demisia. Acesta a mulțumit Primăriei Târgu-Jiu pentru că a aprobat protestul și celor care s-au alăturat acțiunii, indiferent de culoarea politică.
PROTEST CEO (3)De altfel, printre protestatari se aflau, la fel de revoltați, consilieri, edili locali, funcționari publici, dar și simplii pensionari ori salariați ai unităților din județ. Liberalul a declarat, de asemenea, că dacă problema sediului CEO nu se va rezolva până vineri și el va intra în greva foamei.

Protest pașnic
Protestul care se putea desfășura pe parcursul a două ore s-a finalizat puțin după ora 18.00, când PROTEST CEO (4)protestatarii au părăsit calmi piața din Târgu-Jiu pregătiți să revină, în număr și mai mare, oricând pentru a stopa decizia AGA a CEO din 29 februarie.

PSD, anti miting politizat
“Gorjeni, ne aflăm la ceas de mare cumpănă. Mutarea sediului CEO la București înseamnă începutul PROTEST CEO (5)sfârşitului pentru acest ţinut binecuvântat”, a transmis, în timpul protestului, PSD Gorj prin intermediul unui comunicat de presă. În cuprinsul documentului, structura politică anunță faptul că ieri, PSD Gorj, a trimis un “memoriu premierului şi vicepremierului, cerându-le să intervină urgent în soluţionarea acestei probleme”. “Astăzi(n.r. ieri), deputatul nostru, Mihai Weber, a început demersurile în vederea interpelării în Plenul Parlamentului a ministrului Energiei.
PROTEST CEO (6)Tot astăzi(n.r. miercuri), vom ieşi în stradă în număr foarte mare. Din păcate, PNL-ul nu este străin de acest dezastru. Sperând să nu piardă alegătorii, simulează proteste. Suntem obligați să facem public acest adevăr, căci altfel am legitima criminalul care se face că plânge la căpătâiul victimei sale. Cu toate acestea, noi, PSD-ul, într-un gest de bună credinţă, ne solidarizăm cu acţiunile de protest organizate de PNL, cu un număr de aproximativ 3.000 de gorjeni. Totodată, facem un apel la conducerea PNL să renunţe la manipulările în interes politic. Să nu ne mai mintă, să nu ne mai PROTEST CEO (7)umilească, cerându-ne cu aroganţă să înghiţim Distonocalm. În faţa acestui uriaş pericol, suntem obligaţi să renunţăm la interesele politice, să dăm dovadă de maturitate şi responsabilitate. Suntem condamnaţi să fim solidari. Nu vom putea fugi de judecata copiilor noştri, care vor trăi mai rău decât cei din Valea Jiului. Gorjeni, trebuie să conştientizăm că numai împreună putem să împiedicăm această Apocalipsă, care s-ar putea abate peste noi. Deşi, în guvernarea noastră, am reuşit să ne opunem cu mari sacrificii acestui proiect dezastruos, acum tot noi suntem aceia care venim şi spunem că principalii vinovaţi de tot ce s-ar putea întâmpla rău suntem întreaga clasă politică. Dacă PNL-ul nu va înţelege să fim solidari şi va continua cu jocuri politice, vom păţi la fel ca alte regiuni. Din aceste motive, România a rămas fără păduri, fără uzine, fără petrol”, au transmis social-democrații.
Anamaria STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here