Demersuri pentru angajări în sistemul sanitar gorjean

153

dsp facuta de mineManagerilor spitalelor din judeţul nostru li s-a cerut să comunice, la sfârşitul săptămânii trecute, situaţia posturilor vacante. De centralizarea datelor s-a ocupat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj, ulterior acestea fiind transmise la Ministerul Sănătăţii.

În urma acestei raportări s-a observat că în sistemul sanitar gorjean este nevoie să se facă zeci de angajări.

Solicitarea venită din partea Ministerului Sănătăţii i-a surprins pe managerii spitalelor din judeţul nostru, dar în acelaşi timp le-a dat speranţa că li se vor debloca aceste posturi şi vor putea face angajări. „Actualul ministru al Sănătăţii ne-a solicitat să transmitem o situaţie a posturilor vacante. Nu ştim când se vor debloca, dar sperăm să se întâmple cât mai curând. Noi am cerut câte un medic pentru: Obstetrică-Ginecologie, Recuperare Medicină Fizică, Pediatrie, UPU, şi un farmacist”, a spus Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Boeriu: „S-a cerut necesarul strict”

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj susţine că s-a cerut necesarul strict de personal, ceea ce ar fi urgent de angajat. „Solicitarea nu se referea la cât ar trebui în fiecare spital, ci necesarul strict de personal în vederea deblocării acelor posturi pentru angajare şi a eficientizării activităţii în spitale. Datele s-au transmis laDirecţia de Sănătate Publică şi de aici se transmit la Minsiterul Sănătăţii”, a menţionat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

Zeci de posturi vacante, în spitalele gorjene

Cum era de aşteptat, cele mai multe posturi vacante sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Managerul acestuia, Vasile Stănculete a declarat: „ne-au cerut o informare cu privire la posturile vacante. Am transmis că avem nevoie de 12 medici, 20 de asistente, dar şi personal auxiliar”.

Spitalul Judeţean este urmat de Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti, care a solicitat angajarea a „11 medici, din care patru sunt pentru UPU, şapte de diverse specialităţi medicale; mai este nevoie de 10 asistente şi trei-patru infirmiere”, potrivit medicului Constantin Târziu, managerul spitalului din Târgu-Cărbuneşti.

Şi celelalte spitale din judeţ au transmis situaţia posturilor vacante. Astfel, spre exemplu, la Spitalul Municipal Motru este nevoie de trei medici, 13 asistente şi trei infirmiere, iar la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu (fostul Sanatoriu Dobriţa) se doreşte angajarea a trei medici pneumologi.

Deocamdată nu se ştie când se vor debloca aceste posturi în vederea angajării, dar managerii spitalelor din judeţul nostru speră ca acest lucru să se întâmple cât mai curând.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here