Demersuri pentru angajarea a doi pneumologi la Sanatoriul Dobriţa

132

spital dobritaConducerea Spitalului de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu (fostul Sanatoriu Dobriţa) a demarat procedurile privind deblocarea a două posturi de medic. Managerul spitalului aşteaptă răspunsul reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii şi speră ca acesta să fie pozitiv şi să se poată angaja doi pneumologi.

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu are mai multe posturi vacante. Din păcate, angajările în sistemul sanitar sunt blocate de Ministerul Sănătăţii. Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru a primi avizul angajării unui medic trebuie să existe şapte posturi vacante. Conducerea fostului Sanatoriu Dobriţa a demarat procedurile necesare deblocării a două posturi de medic pneumolog. Cei doi specialişti sunt mai mult decât necesari la Spitalul de Pneumoftiziologie, dată fiind cazuistica, dar şi adresabilitatea foarte mare din partea pacienţilor. Deocamdată se aşteaptă răspunsul de la Ministerul Sănătăţii. “Aşteptăm răspunsul de la Ministerul Sănătăţii privind deblocarea a două posturi; dorim angajarea a doi medici specialişti Pneumologie”, a confirmat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”.

Condiţii foarte bune pentru medici

Medicii care doresc să se angajeze la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu vor avea parte de un loc de muncă ce se ridică la standarde înalte. Datorită investiţiilor realizate în ultimul timp la această unitate spitalicească s-au creat condiţii optime atât pentru personalul medical, cât şi pentru pacienţi. Mai mult decât atât, medicilor li se oferă posibilitatea de a locui gratuit în vila destinată lor. Aceasta se află în plin proces de modernizare şi va fi inaugurată în cel mai scurt timp. Astfel, Spitalul de Pneumoftiziologie pune la dispoziţia medicilor, care doresc să-şi desfăşoare activitatea aici, o serie de beneficii. De aceea, conducerea unităţii speră să primească avizul în vederea organizării concursului pentru cele două posturi de medic specialist pneumolog şi speră ca până la sfârşitul acestui an să se ocupe ambele posturi.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here