Delegaţie franceză în oraşul lui Brâncuşi

354

În perioada 10 – 17 august 2014, o delegaţie a oraşului Forbach din Franţa va sosi la Târgu-Jiu pentru demararea unor proiecte rezultate în urma Protocolului de Înfrăţire încheiat anul trecut între oraşul francez şi municipiul Târgu-Jiu.

Înfrăţirea dintre oraşul lui Brâncuşi şi Forbach a fost încheiată pentru dezvoltarea de relaţii economice, culturale şi sociale, prin intermediul unor proiecte care să asigure un cadru pentru interacţionarea cetăţenilor din cele două oraşe. În şedinţa de Consiliu Local de la începutul acestei săptămâni, consilierii târgujieni au aprobat încheierea unui parteneriat între administraţia locală municipală şi Asociaţia Amicii Emmaus Târgu-Jiu. Astfel, pentru acest an, se doreşte demararea a trei proiecte. Unul dintre ele priveşte amplasarea de containere de colectare de donaţii de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii de către Asociaţia Amicii Emmaus pe raza municipiului Târgu-Jiu. Celelalte două proiecte ce urmează a fi demarate se referă la participarea unor artişti târgujieni şi a omologilor din Forbach la proiectul european „Arta Străzii”, iar celălalt constă în formarea şi pregătirea unui grup de studiu pe tema Primului Război Mondial.
În intervalul calendaristic 10 – 17 august, o delegaţie din Forbach formată din doi viceprimari, directorul Teatrului Naţional Forbach şi un jurnalist, va sosi la Târgu-Jiu pentru semnarea în cadru festiv a protocolului şi organizarea grupurilor de lucru pentru proiectele menţionate mai sus.

Cheltuieli de 17.000 lei
Consilierii municipali târgujieni au aprobat astfel suma de 17.007 lei, necesară pentru acoperirea cheltuielilor legate de vizita delegaţiei franceze. Cheltuielile aferente vor fi împărţite pentru cazare (10.780 lei), mese (4.200 lei), întâlniri oficiale (182 lei), masă oficială (420 lei), cadouri promoţionale pentru delegaţie (225 lei) şi cheltuieli pentru serviciile de traducere (1.200 lei).

asociatie-emmausParteneriat pentru donaţii
În urma aprobării parteneriatului dintre Primăria Târgu-Jiu şi Asociaţia Amicii Emmaus, în mai multe zone ale municipiului vor fi montate containere pentru colectarea de materiale textile (donaţii) de către asociaţia cu pricina. Primele două containere vor fi amplasate în zonele Panduraşul şi Târgul de haine vechi, următoarele locaţii urmând să fie stabilite ulterior.
Acest acord de parteneriat a fost încheiat pe o perioadă determinată, iar Asociaţia Amicii Emmaus se va ocupa de colectarea şi sortarea conţinutului containerelor, precum şi de întreţinerea acestora.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here