Delegație de la Gorj, la Conferința Națională Extraordinară a UNPR

593

Uniunea Națională pentru Progresul României s-a reunit miercuri, 12 decembrie 2018, în Conferință Națională Extraordinară. La aceasta a fost prezentă și o delegație a UNPR Gorj, formată din șase persoane, acesta fiind numărul maxim de delegați admiși. Liderul delegației a fost președintele UNPR Gorj, Sorin Lăcătușu, care conduce organizația aflată între primele șase din țară. Președintele de la Gorj a salutat, cu această ocazie, revenirea la conducerea partidului a lui Gabriel Oprea.

Pe ordinea de zi a Conferinței s-au aflat Raportul de activitate al președintelui și a BPN pentru perioada 04 aprilie 2017- 30 noiembrie 2018, statutul UNPR, alegerea președintelui partidului, precum și a președintelui executiv, secretarului general, președintelui Consiliului Național și vicepreședinților. În cadrul Conferinței Naționale s-a dezbătut și s-a aprobat strategia partidului pentru alegerile europarlamentare. Președintele fondator Gabriel Oprea a fost ales președinte al Uniunii Naționale pentru Progresul României. Ion Răducanu a fost desemnat prin vot președinte executiv, iar Nuțu Fonta a fost reconfirmat în funcția de secretar general. În funcția de președinte al Consiliului Național a fost ales Eugen Chebac.
În prezent, UNPR are 26 de primari, 76 viceprimari, 16 consilieri județeni, 1 consilier general, 15 consilieri în sectoarele Capitalei și 1203 consilieri locali în teritoriu. În Gorj, UNPR are 42 de aleși locali. Gabriel Oprea, președintele ales al UNPR, le-a transmis celor prezenți un mesaj de unitate și a subliniat principalele obiective ale partidului pentru perioada următoare, începând cu participarea la alegerile europarlamentare și atingerea tuturor țintelor propuse. “În vara anului 2015, ajunsesem la cea mai înaltă cotă de încredere, de 32%, iar UNPR, partidul pe care l-am fondat, avea peste 10 procente în sondaje. Acest avânt politic a deranjat și știm cu toții ce a urmat. Mi s-au construit dosare politice pentru ca eu și UNPR să fim înlăturați. Dar, adevărul învinge întotdeauna. Suntem puternici, suntem uniți și mergem înainte cu încredere. Urmează alegerile europarlamentare, vom susține la președinție cel mai bun candidat pentru a conduce România, ne pregătim pentru alegerile locale și pentru a intra în Parlament. Suntem pregătiți să mergem singuri în alegeri, dar partidul este angrenat și în negocieri politice pe zona de stânga și centru-stânga, pentru a veni cu formula optimă. România are nevoie de unitate, de solidaritate, de un stat care își respectă și își sprijină cetățenii, de stabilitate politică și economică. Mai ales în această perioadă, când contextul politic este instabil, iar societatea românească divizată, UNPR reprezintă calea echilibrului și a responsabilității”, a declarat președintele UNPR, Gabriel Oprea. “Vrem să îl felicităm pe domnul Gabriel Oprea pentru decizia luată și suntem siguri că acesta va redeveni omul locomotivă pentru UNPR”, a declarat președintele UNPR Gorj, Sorin Lăcătușu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here