Delegație a Federației Energetica, la ministrul Petcu pentru bugetul CEO pe 2018! – Ministrul a acceptat creșterea fondului de salarii cu 10%

259

O delegație a FSLI Energetica, compusă din lideri de sindicat din Complexul Energetic Oltenia, a ajuns, ieri, la Ministerul Energiei, la invitația ministrului Toma Petcu. Liderii sindicali au solicitat, printre altele, ministrului să elimine sporul de fidelitate în favoarea sporului de tură, să crească fondul de salarii cu 10%, ca și CEO să poată vinde energie salariaților proprii și către terți, să se ofere spor de condiții deosebite, să se facă măriri salariale la cei din producție. Ministrul și-a notat solicitările respective și urmează ca să mai aibă astăzi o întâlnire cu restul din Comisia de Negociere a CE Oltenia. Abia apoi ministrul Energiei își va prezenta oficial concluziile privind bugetul companiei pe 2018.

În jur de zece reprezentanți ai FSLI Energetica au fost, ieri, la ministrul Energiei cu o listă de propuneri, care ar putea dezamorsa starea generală de nemulțumire dintre salariații companiei din Gorj. Cel puțin asta i-au spus liderii Energetica ministrului Petcu, care și-a notat solicitările acestora, susținând verbal pe unele dintre acestea. Sindicaliștii i-au vorbit ministrului despre coeficientul de ierarhizare, de la clasa 1 la clasa 60, care ar trebui modificat de la 1 la 5, despre producția de energie care ar trebui anul acesta să fie de 16 terawatti, despre dorința angajaților de a achiziționa energie direct de la CEO, despre necesitatea ca și CEO să poată vinde direct cărbune populației și terților, despre realizarea unei cariere de calcar, pentru ca societatea să nu mai achiziționeze acest produs de pe piață, ea putând fi realizată în zona Suseni, despre trecerea Complexului de la Săcelu, a Hotel Mina și a Hotel Miami pe autofinanțare, despre încheierea de asigurări de viață pentru toți salariații, despre recalcularea tuturor salariilor și sporurilor acordate pe piața de energie și despre reglementarea situației juridice a proprietăților deținute de CEO, urmare a exproprierilor. Miercuri, restul Comisiei de Negociere va avea o întâlnire cu ministrul Petcu apoi acesta va discuta concluziile cu administrația CE Oltenia, explică cei din delegația ajunsă, ieri, în Capitală. Sindicaliștii spun că ministrul Energiei ar fi agreat creșterea fondului de salarii cu 10%.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here