Delegație a Ambasadei Republicii Macedonia în România, în vizită de „înfrățire” la Stoina și Bălănești

414

Timp de două zile, o delegație a Ambasadei Republicii Macedonia la București s-a aflat în Gorj pentru o vizită de lucru. Însărcinatul cu afaceri al acestei ambasade, Natasha Nikolova, a vizitat astfel, joi, localitatea Stoina și o serie de obiective istorice situate pe Valea Amaradiei, ca, vineri, să se deplaseze la Bălănești și să aibă și o întâlnire la Prefectura Gorj cu autoritățile județene.

Reprezentanții diplomației Macedoniei au ajuns, joi dimineața, în localitatea Stoina și au fost primiți de primărița din Stoina, Ioana Bușe, cu pâine și sare. Câțiva elevi din comună au îmbrăcat costume populare pentru vizita oficialităților macedonene. Apoi, împreună cu oficialitățile gorjene, membrii delegației venite din Capitală au vizitat mai multe obiective istorice, culturale și de cult din Stoina și din alte comune situate pe Valea Amaradiei.
Vineri, autoritățile comunei Bălăneşti au avut onoarea de a fi gazdele vizitei oficiale a Delegației Ambasadei Republicii Macedonia. Membri delegației s-au arătat și aici dispuși la viitoare colaborări şi înfrățiri.

O întrunire a avut loc în aceeași zi și la Prefectura Gorj, delegația întâlnindu-se cu fostul prefect Gheorghe Paraschivu. La discuțiile cu Natasha Nikolova, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Republicii Macedonia în România au participat și primarul de Bălănești, Ovidiu Pungan, dar și Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here