Delegaţi din Serbia, în vizită la autorităţile gorjene

196

Vineri, 6 mai 2011, a avut loc o întâlnire dintre o delegaţie din Serbia, formată din doi membrii ai Consiliului Municipal din Vrşeţ, şi reprezentanţi ai instituţiilor culturale gorjene. Prezent la discuţii a fost şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

O delegaţie, din Serbia, formată din Javorko Rasajaski şi Moise Nicolae, membrii în Consiliul Municipal Vrşeţ (Vrsac), Voivodina, s-a întâlnit, vineri, 6 mai, cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, dar şi cu alţi şefi ai instituţiilor de cultură gorjene: Ion Cepoi, director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj şi Dumitru Hortopan, director al Muzeului Judeţean. Întâlnirea s-a desfăşurat în vederea stabilirii unor schimburi culturale între Gorj şi Voivodina.

Cu această ocazie au fost stabilite contacte preliminare pentru un parteneriat cultural pe probleme de muzee, tradiţii, meşteşuguri, literatură, artă plastică şi festivaluri folclorice.

De asemenea delegaţii au făcut o preinvitaţie Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” pentru a participa la începutul lunii iulie 2011, la Festivalul internaţional de folclor de la Vrşeţ, la care vor participa artişti de pe 4 continente.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here