Delapidare de aproape 80.000 de lei, la Polaris! Primele audieri la IPJ Gorj s-au făcut anul trecut; dosarul, încă la dospit

425

La Inspectoratul Județean de Poliție Gorj se află în cercetare, din octombrie 2017, un dosar penal privind o delapidare de aproape 80.000 de lei, făcută de Polaris în dauna Asociației de Proprietari nr.54 din zona Victoria-9 Mai a municipiului Târgu-Jiu. Proprietarii din această asociație, 409 apartamente la număr, au achitat lunar taxa de gunoi la Polaris, dar, cu toate acestea, figurează în actele societății, și în prezent, cu un debit total de 77.402,35 de lei, operatorul de salubrizare bănuind că o salariată ar fi sustras banii respectivi. Problema este însă mult mai gravă, deoarece și alte șase asociații din municipiu se confruntă cu aceeași deficiență, anunțată deja autorităților locale și anchetatorilor.

În luna februarie, administratorul asociației nr.54 a sesizat că blocurile pe care le administrează figurează cu un debit de peste 77.000 de lei la operatorul de salubritate al orașului. Debitul a șocat pe toată lumea, mai ales că asociația și-a plătit la timp fiecare factură primită de la Polaris, lucru pe care l-a probat cu chitanțe. Problema a fost comunicată și primarului Marcel Romanescu, la una dintre ședințele cu asociațiile din toamna anului trecut, deși operatorul de salubritate a menționat datoria în plen, nimeni nu a șters debitul din dreptul asociației bun-platnice. Acest lucru a revoltat proprietarii, care i-au cerut administratorului să ia poziție și să reclame fapta la poliție, pentru ca datoria să fie ștearsă, conform legii, dar și să acționeze operatorul în judecată. În octombrie, reclamația respectivă s-a și depus la IPJ Gorj, iar anchetatorii au audiat deja administratorul, în acele zile, în dosarul în care au început să se facă, atunci, ample cercetări. Din păcate, pe parcurs, totul a stagnat, iar cercetările, se demonstrează, bat pasul pe loc.

Cine a greșit să plătească!
Grav este că nu doar asociația reclamantă are problema cu debitul respectiv, și alte șase asociații din municipiu, printre care se află asociația nr.64 și 91, au probleme similare, pentru care nu se iau niciun fel de măsuri. “Deși pare ilar, anul trecut, am fost la un pas să figurăm pe lista asociaților, unde nu s-a ridicat în acele zile gunoiul, asta pe motiv că proprietarii de la 54 ar fi rău-platnici. Situația este de netolerat, motiv pentru care am reclamat totul organelor de poliție. Avem acte doveditoare, iar problema noastrăm, și nu numai, este cunoscută la nivelul Primăriei Târgu-Jiu. Suntem de părere că, cine a greșit trebuie să plătească, dar nu să o facem, în final, tot noi”, a declarat administratorul Asociației de Proprietari nr.54 din Târgu-Jiu. Administratorul este de părere că, ancheta trebuie completată cu o expertiză și un control la operatorul de salubritate din Târgu-Jiu, lucruri care, se pare, nu s-au făcut, deși dosarul este în cercetare deja de un an de zile la poliție. “Reprezentanții Polaris trebuie să își asume această greșeală. Vorbim de profesionalismul acestei firme private, care a tolerat practici incorecte, dând dovadă că nu s-a realizat aici un control financiar adecvat. Firma a prejudiciat 409 proprietari”, a completat administratorul. La dosarul penal respectiv se vor conexa și plângerile asociaților păgubite, așteaptă acum anchetatorii.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Poate tocmai de asta a plecat directorul Luis Popa cu coada intre picioare si tinicheaua de coada . Acum e slujbas la stat , la Consiliul Judetean , dupa ce a dus Polarisul pe buza prapastiei ( gropii ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here