Deja-vu! Pandurii a încasat încă o umilinţă

665

Pandurii Târgu Jiu le-a dat suporterilor speranţe prin prestaţia de la Rapid, dar a capotat ruşinos pe teren propriu în faţa Turrisului. Gazdele nu au arătat ca o formaţie firavă în primele 45 de minute, dar nici ca o echipă capabilă să construiască. Deşi răbdarea fanilor este serios pusă la încercare, trupa lui Călin Cojocaru încă se caută, iar faptul că nu s-au făcut toate legitimările nu are cum să ajute. În schimb, echipa din Turnu Măgurele a părut una solidă, gata să uite începutul ezitant de campionat. După un prim act plictisitor, golul a picat când nu se putea mai rău. Gorjeanul Albert Voinea a arătat de ce este un marcator constant şi a lovit în minutul 42. Fostul pandur avea să reuşească dubla în minutul 58, iar de aici încolo, elevii lui Erik Lincar s-au distrat cu Pandurii. Amfitrionii au fost nevoiţi să iese la joc, iar găurile din defensivă au fost speculate de vizitatori, care au mai punctat de trei ori. Autorii golurilor au fost Niţă (71, 90+3) şi Blănaru (81). După ce a jucat cu Rapid şi Turris, Pandurii au viaţă grea şi în etapa viitoare, când se deplasează la Concordia.

Cojocaru a rămas cu promisiunile
Nici nu au venit bine la Pandurii, că unii fotbalişti au bagajele făcute. Antrenorul Călin Cojocaru a fost extrem de iritat la finalul jocului şi nu a exclus rezilieri de contract. Rămâne de văzut dacă afirmaţiile au fost făcute la supărare, în contextul în care clubul nu poate oferi prea multe, iar timpul este relativ scurt. Tehnicianul este convins că astfel de prestaţii nu se vor repeta.
,,În prima repriză, am făcut o greşeală, Zaborowski nu a coborât cu fundaşul, ne-au prins cu o centrare în careu şi au deschis scorul. În repriza a doua, una proastă, am ştiu că dacă ieşim la joc nu avem calitatea necesară pe fundul terenului şi nici experienţă. Pe partea ofensivă ne-am descurcat mai bine, dar, defensiv, fundaşii au fost foarte lenţi şi am avut foarte mari probleme. Turris când a avut o ocazie a marcat, aici se face diferenţa la fotbal. Adversarii au fost mult mai buni, mai omogeni, noi nu avem deloc relaţii de joc şi s-a văzut lucrul acesta. Avem mulţi tineri şi aş vrea să văd de la ei o dorinţă mai mare. Nu s-a întâmplat, au fost temători. Cel puţin 4 goluri au fost la fel, ori un fundaş care se respectă nu poate să permită aşa ceva. Aici trebuie să înţeleagă că sunt la Pandurii, nu sunt la Liga a V-a. Se poate să nu mai fie aici până pe 5 octombrie dacă se mai întâmplă astfel de lucruri. Le-am comunicat, au timp să-şi schimbe ori atitudinea, ori echipa. Nu am avut fundaş central, cu Pleşa este o improvizaţie. Gal este fundaş central, dar astăzi a avut o viteză de pensionar. Nu mă putea marca nici pe mine astăzi. Lent, greoi, atitudine 0. Dacă nu îşi schimbă atitudinea ne părăseşte”, a declarat Cojocaru.Problemele din defensivă ar putea fi rezolvate în următoarea perioadă, dar antrenorul timişorean nu le mai caută scuze elevilor săi.,,Mai avem să legitimăm doi fundaşi centrali şi pe Constantin Grecu, dar cu siguranţă vom mai aduce jucători, pentru că nu vreau să ne luptăm pentru ultimele locuri. Aşa nu putem. Chiar dacă nu au venit toţi odată, chiar dacă nu sunt la acelaşi nivel de pregătire, ne antrenăm totuşi de o lună şi jumătate. Trebuie să ai atitudine. Eu, cu siguranţă, cum le-am promis şi suporterilor, voi face o echipă care nu va mai trăi astfel de umilinţe”, a spus Cojocaru. De partea cealaltă, antrenorul Florin Matache, ,,delegat” de Erik Lincar să participe la conferinţa de presă, a declarat că Turris îşi propune promovarea, după ce a ratat ,,la mustaţă”, accederea în Liga 1 în sezonul trecut. ,,Am vrut să luăm cele trei puncte şi băieţii s-au dăruit pe teren. Niciun meci nu seamănă cu celălalt, cum nicio repriză nu seamănă una cu alta, iar jucătorii au respectat ce le-a spus Mister. Am pregătit meciul la victorie şi sper că ne-am descătuşat cu acest succes. Am trecut peste ratarea promovării, ce a fost a fost. Din păcate, acele minute ne-au privat de Liga 1, dar am luat-o de la capăt cu mai multă dăruire şi sperăm să facem un sezon bun”, a spus antrenorul cu portarii.
Pandurii Târgu Jiu – Turris Oltul Turnu Măgurele: 0-5 (0-1)
Pandurii: Aldescu – Cuțitoiu (cpt.), Gal, Andr. Pleșa, Al. Vasilescu – Andr. Dobre (60, Goma), Remacle – Zaborowski (74, Vaida), Velcotă, Bunga – Tănăsoiu (55, Felipe Costa). Rezerve: Iovicin – Leo. Gheorghe, Simionescu, Cornicioiu, R. Cojocaru, Iul. Ștefan. Antrenor: Călin Cojocaru
Turris Oltul: Duțu – Buleică, Sălcianu, D. Ispas (12, Ct. Pîrvulescu), Fl. Mitrea – Sil. Pană (cpt.), Cioinac, Liv. Mihai (71, Rob. Neacșu) – Alb. Voinea (71, Blănaru), Ad. Voicu, Al. Sima (55, Ad. Niță) Rezerve: D. Ioniță –Țegle, Butoiu, Nicola, Bg. Matei. Antrenor: Erik Lincar
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here