Deja-vu dinamovist

316

Pandurii a fost subordonată de Dinamo în prelungiri și nu a fost prima dată. Din cele patru meciuri ale acestui sezon, Pandurii a pierdut trei și a remizat într-unul, iar în trei partide a primit gol în prelungiri.

Al șaptelea episod din 2015 al duelului dintre Pandurii și Dinamo a început cu două ocazii bune ale gorjenilor în minutele 13 și 14. Nicoară a centrat mai întâi pentru o reluare cu capul a lui Săpunaru, ce a trecut puțin pe lângă, pentru ca peste doar un minut, în urma unui contraatac purtat de Răduț și Nistor, ultimul a finalizat cu un șut la colțul lung care însă a trecut și el pe lângă buturi. Pandur în primele etape, Anton a semnat prima ocazie a dinamoviștilor, cu un șut de la 25 de metri, respins de Mingote. Essombe, care l-a înlocuit în atacul dinamovist pe suspendatul Gnohere, a căutat să-l surprindă pe Mingote cu un lob din marginea careului mare în minutul 26, dar balonul a trecut peste poartă și scorul a rămas alb, așa cum avea să rămână și după un șut al lui Hora, în minutul 33, scos de Cerniauskas cu vârful degetelor într-un corner enacordat de arbitrul Bârsan. Tabela avea să se modifice însă în minutul 39, la o fază la care Ungurușan l-a pierdut din marcaj pe Cosmin Matei, acesta a reluat în fața porții de unde Essombe, aflat în poziție de offside, a deviat în poarta pandură. Fără o decizie dreaptă a arbitrilor în această fază, dar și fără noroc în minutul 44, când Hora a șutat năpraznic, din unghi, bara porții dinamoviste, Pandurii a intrat la cabine cu dezavantajul golului marcat din offside de Essombe.

Dinamo București – Pandurii Târgu Jiu 2-1 (1-0)
Stadion “Dinamo”, București, spectatori: 1.000
Au marcat: Essombe (min. 39), Puljic (min. 90+1) / V. Munteanu (min. 62)
Dinamo: Cerniauskas – Fai, Marc (min. 84 Puljic), Mevlja, Filip – Anton, Nedelcearu – Rotariu (min. 77 Shalaj), Palic, C. Matei (min. 82 Vojnovic) – Essombe. Antrenor: Mircea Rednic.
Pandurii: Mingote – Ungurușan, Erico, Filippetto, Momcilovic – Săpunaru, Droppa – Nicoară (min. 59 V. Munteanu), Nistor (min. 85 Vasiljevic), Răduț (min. 88 Ciucur) – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.
Arbitri: Marcel Bârsan – Aurel Oniță, Marius Cristian Marchidanu.
Cartonașe galbene: Marc (min. 58), Filip (min. 65), Palic (min. 69), Nedelcearu (min. 79), Puljic (min. 90+6) / Droppa (min. 77 și 86)
Cartonaș roșu: Droppa (min. 86).

Două faze și s-au stins…
Repriza a doua a început cu un șut din întoarcere al lui Săpunaru, dar a continuat cu o perioadă de dominare a gazdelor. Mingote a respins un șut puternic al lui Matei în minutul 50, iar Nicoară a intervenit in extremis blocându-l pe Steliano Filip în minutul 52, faze în care Dinamo putea să-și dubleze avantajul. Edi Iordănescu a mutat primul și a făcut-o extrem de inspirat. Vali Munteanu l-a înlocuit pe Nicoară și imediat și-a făcut simțită prezența în atac.
Mai întâi i-a întors o minge lui Droppa, dar șutul acestuia a fost respins de Cerniauskas, pentru ca în minutul 62 să înscrie cu un șut plasat, la colțul lung, de la 16 metri, după o pasă primită de la Răduț. Din acest moment, Pandurii s-a stins, iar arbitrul Bârsan și-a dat seama că nu-și făcuse norma de cartonașe galbene și roșii, singurul mod în care reușise să se facă remarcat în acest sezon printre arbitrii din Liga 1.
Cartonașele galbene au început să curgă, de cele mai multe ori fără motiv, și într-o parte și în cealaltă, însă de suferit a avut mai mult Pandurii pentru că singurele două avertismente i-au fost arătate lui Droppa. Primul galben al cehului a venit pentru proteste întemeiate după acordarea unui fault inexistent, iar cel de-al doilea pentru un fault la care Droppa a avut ghinionul de a-i aluneca piciorul de sprijin, însă mijlocașul Pandurilor a căutat să-și protejeze adversarul retrăgându-și cât a putut piciorul cu care venea lansat pentru a lovi balonul. Astfel, Droppa a luat drumul vestiarului pentru o jumătate de cartonaș galben, căci atât ar fi meritat cehul! Era minutul 86 și Pandurii avea să mai primească o lovitură în primul minut al prelungirilor. Un corner al gazdelor a dus mingea la Puljic, iar acesta a reluat cu capul, de la prima bară, Mingote fiind surprins și învins pentru a doua oară în acest meci.
Bomboana de pe tort a venit când Marcel Bârsan s-a simțit ofensat de aplauzele lui Edi Iordănescu și l-a trimis pe antrenorul Pandurilor către vestiare, fiul Generalului dovedindu-se cel mai “rău” antrenor din Ligă, aceasta fiind cea de-a treia eliminare din actuala stagiune.

“Este frustrant pentru că în tur am fost egalați în minutul 90+4, după o fază discutabilă clar, acum s-a rupt echilibrul iar într-o fază discutabilă și încerc să fiu obiectiv și echilibrat, să mă concentrez pe greșelile pe care le-am făcut de joc, pe ce trebuie corectat. Suntem o echipă mică, de provincie, dar cu personalitate și nu întâmplător am ajuns aici. Suntem conștienți că nu suntem pregătiți să ne luptăm pentru titlu, așa cum credeau mulți, dar n-avem forța de a ne lupta nici cu anumite maniere de arbitraj. Vă rog să analizați faza primului gol marcat de Dinamo, cum s-a luat galben, jucătorul meu plânge în vestiar. Ăsta este efectul cartonașului roșu, care a rupt echilibrul și care a dus la golul doi. La primul galben a împins mingea în spate ca să bată fault, apoi la al doilea a rupt prea ușor echilibrul. Jucătorii se uită la mine în gol pentru că simt că nu avem forța din niciun punct de vedere să ne luptăm”, Edi Iordănescu, antrenor Pandurii Târgu Jiu.

“Chiar mă bucur pentru că am câștigat cu o echipă foarte bună de la noi din campionat. O victorie meritată, cu ocazii de ambele părți. Îmi pare rău pentru Edi și-mi pare rău pentru ei ca echipă, pentru că și în Cupă tot așa am câștigat în ultimul minut. Noi suntem pregătiți mereu să jucăm până când arbitrul fluieră finalul meciului. Chiar am fost inspirat cu introducerea lui Puljic”, Mircea Rednic, antrenor Dinamo București.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here